INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

 • În data de 06.04.2021, ora 17:16, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Valea Lupului, strada Garoafelor, comuna Valea Lupului, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. În urma incendiului au ars materiale combustibile din mase plastice și textile din compartimentului motor. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un cablu electric defect ori neizolat corespunzător.
 • În data de 06.04.2021, ora 20:10, Secția de Pompieri Pașcani în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Comunei Lespezi a intervenit în localitatea Bursuc Vale, comuna Lespezi, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. În urma incendiului a ars vegetația uscată pe o suprafață aproximativă de 500 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • În data de 06.04.2021, ora 20:20, Secția de Pompieri Pașcani în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Comunei Strunga a intervenit în localitatea Strunga, comuna Strunga, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. În urma incendiului a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 3,5 hectare. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

 • În data de 06.04.2021, ora 09:30, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Dumbrăvița, comuna Ruginoasa, județul Iași, pentru asanarea unei suprafețe de 200 de metri pătrați de teren din cadrul unei gospodării a populației. În urma intervenției a fost identificată o bombă de aruncător calibru de 120 milimetri, care a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 06.04.2021, ora 15:33, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Stânca, Pădurea Stânca-Victoria, comuna Victoria, județul Iași, pentru asanarea unei suprafețe de 500 de metri pătrați de teren împădurit. În urma intervenției au fost identificate o bombă de aruncător calibru 82 de milimetri, un proiectil exploziv de calibru 75 milimetri, un proiectil perforant calibru 57 de milimetri, un proiectil exploziv calibru 47 de milimetri, o bombă de  aviație antipersonal SD1 germană și 30 de cartușe calibru 7,62 de milimetri care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenţii/misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, în data de 06.04.2021echipaje din cadrul inspectoratului au executat 45 misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În data de 06.04.2021, echipaje din cadrul inspectoratului au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 2 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la pacienții suspecți de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
 • În data de 06.04.2021, ora 08:41, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență ce se pot produce în urma unei avarii produse la rețeaua exterioară de distribuție a gazelor naturale din localitatea Valea Lupului, strada Șoimului, comuna Valea Lupului, județul Iași.
 • În data de 06.04.2021, ora 09:32, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași asigurat măsurile specifice în urma producerii unui accident rutier soldat cu o victimă, produs pe DN 28, pe raza localității Miroslava, intersecția cu șoseaua de ocolire a municipiului Iași. Victima, bărbat, în vârstă de 69 ani a fost transportat la o unitate spitalicească de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași.
 • În data de 06.04.2021, ora 11:44, un echipaj de descarcerare din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în  municipiul Iași, Șoseaua Națională, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După realizarea accesului în apartament, proprietarul, bărbat în vârstă de 80 de ani, a fost găsit căzut în bucărie cu rigiditate cadaverică instalată, fiind preluat de către un echipaj al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.
 • În data de 06.04.2021, ora 15:45, un echipaj ATPVM din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a desfășurat o misiune de preluare și transport a unui sistem de ventilație pentru terapie intensivă de la Secția ATI a Spitalului de Obstetrică – Ginecologie ,,Elena Doamna” Iași la Secția ATI a Institutului Regional de Oncologie Iași.
 • În data de 06.04.2021, echipajele ATPVM din cadrul Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Iași au desfășurat 5 misiuni de transport persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2.
 • În data de 06.04.2021, echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 5 misiuni de decontaminare a autospecialelor, echipamentelor specifice și a personalului echipajelor inspectoratului.
 • În data de 06.04.2021, un echipaj de intervenție și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au asigurat, măsurile specifice pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență ce se pot produce pe timpul manifestărilor de protest organizate pe raza municipiului Iași.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 27 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut