INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 ORE

Intervenție mun. Iași, str. Sălciilor, 18 martie 2021
Intervenție mun. Iași, str. Sălciilor, 18 martie 2021

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

  • În data de 08.04.2021, ora 13:59, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Calea Chișinăului, pentru stingerea unui de deșeuri. În urma incendiului au ars aproximativ 100 kilograme de diverse deșeuri din hârtie și carton și 8 anvelope auto. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

Intervenţii/misiuni

  • În data de 08.04.2021, ora 11:50, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru a facilita pătrunderea în interiorul unei locuinței, al cărei proprietar se află căzut în casă. După realizarea accesului în locuință, proprietarul, în vârstă de 68 ani, a fost găsit căzut în hol, conștient.
  • În data de 08.04.2021, ora 16:55, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pentru transport persoană supraponderală.
  •  În data de 08.04.2021, ora 16:32, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pentru a debloca ușa unei locuințe. După realizarea accesului în locuință, proprietara, în vârstă de 84 ani, a fost găsită căzută în balcon, conștientă și a fost preluată de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași.
  • În data de 08.04.2021, ora 15:56, echipajul SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași, în cooperare cu echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Iași, au intervenit în localitatea Vorovești, comuna Miroslava, pentru acordarea primului ajutor în urma coliziunii a două autoturisme. În urma accidentului au rezultat 5 victime neîncarcerate dintre care 2 adulți și 3 minori. Minorii au fost transportați la Spitalul “Sf. Maria”, iar adulții la Spitalul „Prof. Dr. N. Oblu” și la Unitatea de Primiri Urgențe “Sf. Spiridon”.
  • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, în data de 08.04.2021echipaje din cadrul inspectoratului au executat 32 misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  • În data de 08.04.2021, echipaje din cadrul inspectoratului au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 2 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la pacienții suspecți de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
  • În data de 08.04.2021, echipajele ATPVM din cadrul Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Iași au desfășurat 4 misiuni de transport persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2.
  • În data de 08.04.2021, echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 6 misiuni de decontaminare a autospecialelor, echipamentelor specifice și a personalului echipajelor inspectoratului.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 29 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut