INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

 • În data de 28.04.2021, ora 07:41, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Uricani, comuna Miroslava, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o construcție de locuit. În urma incendiului au ars aproximativ 70 metri pătrați de acoperiș din lemn și învelitoare din tablă, diverse articole de mobilier și s-au degradat 3 geamuri și 2 uși. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
 • În data de 28.04.2021, ora 12:15, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos au intervenit în localitatea Fărcășeni, comuna Strunga, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o construcție de locuit. În urma incendiului au ars astereala din lemn a acoperișului pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați și s-au deteriorat 30 metri pătrați de scândură, 9 coli de tablă și lambriu pod pe o suprafață de aproximativ 20 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat ori neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.
 • În data de 28.04.2021, ora 12:15, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos, au intervenit în orașul Târgu Frumos, pentru stingerea unui incendiu produs la un coș de deșeuri aflat intr-un apartament. În urma incendiului au ars aproximativ 2 kilograme de deșeuri. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise.

Alte intervenţii/misiuni

 • În data de 28.04.2021, ora 07:40, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, aleea Tudor Neculai, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transport persoană supraponderală.
 • În data de 28.04.2021, ora 08:21, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Nicolina, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transport persoană supraponderală.
 • În data de 28.04.2021, ora 10:13, un echipaj din cadrul Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, bulevardul Nicolae Iorga, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în locuință, persoana, a fost găsită inconștientă, fără semne vitale și cu semne cadaverice, fiind preluată de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, care ulterior a declarat decesul.
 • În data de 28.04.2021, ora 11:21, un echipaj din cadrul Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, bulevardul Carol I, pentru asigurarea măsurilor specifice până la sosirea echipajelor specializate, la un transformator electric din incinta Universității A.I.Cuza.
 • În data de 28.04.2021, ora 12:36, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Silvestru, pentru transport persoană supraponderală.
 • Având în vedere evoluția  cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul  SARS-CoV-2, în perioada analizată, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 28 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În perioada analizată, două echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 2 misiuni pentru prelevarea de probe biologice de la pacienții suspecți de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 21 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut