INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 ORE

În perioada 18.11.2020, ora 08:00–19.11.2020, ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni.

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

  • În data de 18.11.2020, ora 19:10, Detașamentul 2 de Pompieri Iași în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Comunei Ciurea au intervenit în localitatea Lunca Cetățuii, comuna Ciurea, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs o casă. În urma incendiului au ars mobila existentă la parterul locuinței, diverse electrocasnice și materiale textile, uși și geamuri. S-au degradat diverse aparate și produse electrice. Doi adulți, proprietarii, cu atac de panică au primit primul ajutor calificat la locul intervenției, aceștia refuzând transportul la o unitate spitalicească. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea de combustibil neadecvat mijlocului de încălzire.
  • În data de 18.11.2020, ora 19:10, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Grădinari, pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament. Au ars aparatul de gătit, o cratiță și aproximativ un kilogram de carne. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost aparatul de gătit lăsat nesupravegheat.

Intervenţii/misiuni

  • Având în vedere creșterea cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul  SARS-COV-2, în data de 18.11.2020, echipaje din cadrul I.S.U.J Iași au executat 22 misiuni de informare preventivă la operatorii economici și instituțiile publice din județul Iași și au vizat măsurile ce trebuiesc respectate de către populație, în vederea limitării răspândirii noului coronavirus.
  • În data de 18.11.2020, personal din cadrul I.S.U.J. Iași a executat 23 activități de recunoaștere în teren și informare preventivă la obiectivele din raionul de intervenție la care se vor organiza secții de votare.
  • În data de 18.11.2020, echipajul C.B.R.Ne. din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 9 misiuni de decontaminare al autospecialelor, echipamentelor specifice și al personalului echipajelor inspectoratului.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 23 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Accessibility