INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 ORE

În perioada 19.11.2020, ora 08:00–20.11.2020, ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni.

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

  • În data de 19.11.2020, ora 11:02, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în satul Moreni, comuna Prisăcani, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. Au ars aproximativ 35 metri pătrați de acoperiș din anexa gospodărească, 4 metri pătrați de acoperiș de la adăpostul de animale, aproximativ 5 metri cubi lemn de foc, diverse produse electrocasnice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.
  • În data de 19.11.2020, ora 14:42, un echipaj din cadrul Punctului de lucru Hârlău  al Secției de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în satul Buhalnița, comuna Ceplenița, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un microbuz. Acesta a ars în totalitate. Nu au fost victime. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.
  • În data de 19.11.2020, ora 15:42, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în satul Poieni, comuna Schitu Duca, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. S-au degradat un metru pătrat de planșeu din lemn, o sobă și coșul de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine.

Intervenţii/misiuni

  • În data de 19.11.2020, ora 09:30, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit la solicitarea Inspectoratului de Poliție Județean Iași, în satul Brădicești, comuna Dolhești, județul Iași, pentru căutarea unei persoane dispărute, bărbat, în vârstă de 89 ani.
  • În data de 19.11.2020, ora 14:41, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Vlădiceni, pentru salvarea unei pisici prinsă în cureaua de accesorii a unui autoturism.
  • Având în vedere creșterea cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul  SARS-COV-2, în data de 19.11.2020, echipaje din cadrul I.S.U.J Iași au executat 24 misiuni de informare preventivă la operatorii economici și instituțiile publice din județul Iași și au vizat măsurile ce trebuiesc respectate de către populație, în vederea limitării răspândirii noului coronavirus.
  • În data de 19.11.2020, personalul inspectoratului au executat 23 activități de recunoaștere în teren și informare preventivă la obiectivele din raionul de intervenție la care se vor organiza secții de votare.
  • În data de 19.11.2020, echipajul C.B.R.Ne. din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 9 misiuni de decontaminare al autospecialelor, echipamentelor specifice și al personalului echipajelor inspectoratului.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din cel de-Al Doilea Război Mondial

  • În data de 19.11.2020, ora 21:05, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Rediu, comuna Ruginoasa, pe un teren agricol, pentru asanarea terenului de muniția rămasă neexplodată din timpul conflictelor militare. În urma intervenției au fost identificate două bombe de aviație exploziv brizante de 4 kg, care au rămas în paza unui echipaj de poliție, pentru a putea fi ridicate în ziua următoare.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 23 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut