INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 48 DE ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Alte intervenţii/misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 53 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În data de 31.05.2021, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a verificat în teren două amplasări în parcelă a unor obiective din localitatea Valea Lupului, comuna Valea Lupului, județul Iași.
 •   În data de 31.05.2021, în intervalul 08:00-20:00, echipajul motocicletă de intervenție urbană SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență, precum și asistența medicală de urgență, pe timpul funcționării centrului de vaccinare drive-through organizat în parcarea Centrului Comercial Carrefour Era Park.
 • În data de 01.06.2020, ora 01:31, un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în orașul Târgu Frumos, strada Petru Rareș, în sprijinul unui echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transport persoană supraponderală.
 • În data de 01.06.2021, ora 09:22, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit, în colaborare cu un echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transfer interspitalicesc persoană supraponderală.
 • În data de 01.06.2021, ora 11:40, un echipaj de intervenție și un echipaj de descarcerare din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, strada Vasile Lupu, pentru degajarea și îndepărtarea unor elemente de caroserie a unui autovehicul, care au fost desprinse si căzute pe partea carosabilă, în urma produceri unui eveniment rutier.
 • În data de 01.06.2021, începând cu ora 12:00, un echipaj de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Pașcani a asigurat măsurile specifice pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență ce se pot produce pe timpul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea ,,Zilei internaționale a copilului”, organizate și desfășurate în parcarea Casei de Cultură ,,Mihail Sadoveanu” din  municipiul Pașcani, județul Iași.
 • În data de 01.06.2020, ora 19:35, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, bulevardul Socola, în sprijinul unui echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transport persoană supraponderală.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

 • În data de 31.05.2020, începând cuora 16:05, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 10 metri pătrați de teren viran din municipiul Iași, strada Albineț. În urma intervenției a fost identificat un proiectil exploziv calibrul 75 milimetri, care a fost ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 31.05.2020, începând cuora 16:48, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 50 metri pătrați de teren viran din comuna Schitu Duca, localitatea Poieni, județul Iași. În urma intervenției a fost identificată o bombă aruncător de calibrul 82 milimetri, care a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • În data de 01.06.2021, ora 13:10, un echipaj de intervenție cu modul de descarcerare din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași, împreună cu un echipaj de prim ajutor SMURD, a intervenit în municipiul Iași, bulevardul Primăverii, la un eveniment rutier produs între două autoturisme, în urma căruia a fost acroșat un stâlp stradal, rezultând o victimă, conștientă, rămasă blocată în autoturism, cu suspiciune de fractură de coloană cervicală. După executarea manevrelor de imobilizare și stabilizare, victima, a fost preluată de către echipajul medical SMURD pentru acordarea asistenței medicale de urgență și ulterior a fost transportată la o unitate spitalicească.
 • Echipajele SMURD au intervenit la 64 decazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut