INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 48 ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni.

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

 • În data de 21.12.2020, ora 09:20, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Prisăcani, comuna Prisăcani, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars astereala tavanului din scândură și căpriori pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați, uși și ferestre, mobilier divers, diverse materiale din hârtie și carton. S-au degradat diverse produse electrocasnice și tencuiala pe o suprafață de aproximativ 60 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sobă.
 • În data de 21.12.2020, ora 22:22, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Sticlăria, comuna Scobinți, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un tablou electric al unei case de locuit. Au ars tabloul electric și izolația cablurilor electrice aferente acestuia. S-a degradat tencuiala tavanului pe o suprafață de aproximativ 2 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.
 • În data de 22.12.2020, ora 16:05, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Breazu, comuna Rediu, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars diverse obiecte de mobilier și aproximativ 200 kilograme de materiale textile. În urma incendiului, proprietarul, în vârstă de 57 ani a decedat. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul.
 • În data de 23.12.2020, ora 03:42, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Șcheia, comuna Șcheia, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars acoperișul pe o suprafață aproximativă de 90 metri pătrați, mobilier divers, uși și geamuri. În urma incendiului, proprietara, în vârstă de  93 ani a decedat. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Alte intervenţii/misiuni

 • În data de 21.12.2020, ora 08:15, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în  municipiul Iași, strada Fermei, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După pătrunderea în imobil pe scara culisabilă, proprietara, a fost găsită cazută în baie. Aceasta a fost asistată medical de echipajul de prim ajutor calificat prezent la locul intervenției.
 • În data de 21.12.2020, ora 11:04, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Bulevardul Alexandru cel Bun, pentru transportul unei persoane supraponderale de la domiciliu la o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean Iași.
 • În data de 22.12.2020, ora 05:30, Secția de Pompieri  Pașcani au intervenit în localitatea Ciohorăni, comuna Ciohorăni, județul Iași la un accident rutier produs între două autocamioane de transport marfă. În urma accidentului au rezultat trei victime, din care una era încarcerată. Victimile au fost monitorizate și transportate de urgență de echipajele medicale la o unitate spitalicească din județul Iași.
 • În perioada 21 – 22.12.2020, echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 4 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la pacienții suspecți de infectare cu SARS-Cov-2.
 • În perioada 21 – 22.12.2020, echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 8 misiuni de decontaminare al autospecialelor, echipamentelor specifice și a personalului echipajelor inspectoratului.
 • În perioada 21-22.12.2020, echipajele A.T.P.V.M. din cadrul inspectoratului au executat misiuni de transport pacienți confirmați cu COVID-19, către unități spitalicești din municipiul Iași.
 • Având în vedere creșterea cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, în intervalul 21-22.12.2020, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 40 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În data de 22.12.2020, ora 13:27, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în  orașul Târgu Frumos, strada Petru Rareș, județul Iași, pentru deblocarea ușii unui apartament.
 • În data de 22.12.2020, ora 21:44, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos au intervenit pe Drumul Național, DN 28, pe raza comunei Strunga, județul Iași pentru un accident rutier produs între două autoturisme, fiind implicate patru victime, din care două victime au fost încarcerate. În urma producerii evenimentului au rezultat două persoane decedate, celelalte două victime  au fost transportate de către echipajele medicale la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgențe ”Sf. Spiridon” Iași, cu politraumatisme.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 65 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut