INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 48 ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

 • În data de 26.04.2021, ora 04:46, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași, în colaborare cu un echipaj de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Petrodava” al județului Neamț au acționat în localitatea Suhuleț, comuna Tansa, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars aproximativ 20 de metri pătrați de acoperiș din plăci de azbociment pe astereală din lemn, tâmplăria din lemn a unei ferestre și a unei uși, diverse materiale din locuință, documentele de proprietate și actele de identitate ale proprietarilor. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sistemul de încălzire.
 • În data de 26.04.2021, ora 18:45, un echipaje de intervenție și o autocistenă transport apă din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Hlincea, comuna Ciurea, județul Iași pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. În urma incendiului au ars aproximativ 15 hectare de vegetație uscată, stuf și deșeuri. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • În data de 26.04.2021, ora 19:58, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Ștefan Octavian Iosif, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars diverse materiale lemnoase și bunuri depozitate într-o încăpere din subsolul locuinței. S-a degradat tencuiala planșeului și a pereților pe o suprafață aproximativă de 15 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise.
 • În data de 27.04.2021, ora 00:45, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Chimiei, pentru stingerea unui incendiu produs la deșeuri. În urma incendiului au ars aproximativ 200 kilograme de deșeuri din material plastic. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • În data de 27.04.2021, ora 10:31, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași, a acționat în localitatea Poieni, comuna Schitu Duca, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un microbuz cu pasageri aflat în trafic, pe DN 24. În urma incendiului autoturismul de transport persoane a ars în totalitate. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un cablu electric defect ori neizolat corespunzător.
 • În data de 27.04.2021, ora 14:28, un echipaj de intervenție și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Punctului de Lucru Hârlău al Secției de Pompieri Tîrgu Frumos, au intervenit în localitatea Zlodica, comuna Ceplenița, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la coșul de fum al unei locuințe individuale. În urma incendiului a fost deteriorat coșul de fum și  mijlocul de încălzire. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat ori neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.
 • În data de 27.04.2021, ora 16:57, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași, a intervenit în municipiul Iași, Șoseaua Olteniței, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un punct gospodăresc de salubrizare. În urma incendiului au ars aproximativ 50 de kilograme de deșeuri. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
 • În data de 27.04.2021, ora 17:50, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași, a intervenit în municipiul Iași, strada Silvestru, pentru stingerea unui incendiu produs la un punct gospodăresc de salubrizare. În urma incendiului au ars 3 containere modulare de colectare selectivă a deșeurilor, aproximativ 1 tonă de deșeuri menajere și s-au degradat 3 panouri solare, instalația electrică și acumulatorul din dotarea sistemului electric al platformei. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Alte intervenţii/misiuni

 • Având în vedere evoluția  cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul  SARS-CoV-2, în perioada analizată, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 74 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În data de 26.04.2021, ora 08:58, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, în municipiul Iași, strada Basarabi, pentru transportul unei persoane supraponderale.
 • În data de 26.04.2021, începând cuora 09:30, un echipaj de intervenție și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au asigurat asistența medicală de urgență pe timpul desfășurări competiției profesionale ”Pompierul de Fier” organizat în cadrul Stadionului Municipal ,,Emil Alexandrescu” din municipiul Iași.
 • În data de 26.04.2021, ora 15:53, un echipaj de descarcerare și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, strada Neculau, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După pătrunderea în apartament, proprietara, femeie în vârstă de 69 de ani, a fost găsită în sincopă cu stări de confuzie, fiind asistată medical de echipajul SMURD și transportată la spital.
 • În data de 26.04.2021, ora 17:53, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice în urma producerii unui accident rutier soldat cu o victimă, în municipiul Iași, Bulevardul Poitiers.
 • În data de 26.04.2021, ora 22:01, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Bulevardul Nicolae Iorga, pentru transportul unei persoane supraponderale.
 • În perioada analizată, două echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 4 misiuni pentru prelevarea de probe biologice de la pacienții suspecți de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
 • În data de 26.04.2021, echipajele ATPVM din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au desfășurat 2 misiuni de transport persoane confirmate cu virusul COVID-19 către unități spitalicești.
 • În data de 26.04.2021, echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 2 misiuni de decontaminare ale autospecialelor și echipamentelor specifice.
 • În data de 27.04.2021, începând cu ora 00:50, un echipaj  din cadrul Secției de Pompieri Pașcani a executat o misiune de preluare și transport materiale și echipamente de protecție destinate campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 de la depozitul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Vasile Goldiș” al județului Arad și distribuirea acestora către unități spitalicești din județul Iași.
 • În data de 27.04.2021, ora 12.00, două echipaje de intervenție și un echipaj de intervenție și salvare la înălțime din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au acționat în municipiul Pașcani, strada Izvoarelor, județul Iași, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După pătrunderea în apartament, proprietara, femeie în vârstă de 68 de ani, a fost găsită în baie, inconștientă, fiind asistată medical de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași la locul evenimentului și transportată la spital.
 • În data de 27.04.2021, ora 21:13, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Vasile Lupu, în sprijinul unui echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transportul unei persoane supraponderale.
 • În data de 27.04.2021, ora 21:14, echipajul ATPVM din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit, în colaborare cu un echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transportul unei persoane supraponderale.
 • În data de 27.04.2021, ora 21:21, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Atelierului, în sprijinul unui echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transportul unei persoane supraponderale.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

 • În data de 27.04.2021, ora 10:56, echipajul pirotehnic din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 500 de metri pătrați de teren viran, în localitatea Heleșteni, comuna Heleșteni, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate 6 bombe de aruncător calibru 82 de milimetri, care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 27.04.2021, ora 13.00, echipajul pirotehnic din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ de 50 metri pătrați de teren viran în localitatea Bălțați, comuna Bălțați, județul Iași. În urma intervenției a fost identificată o grenadă antitanc Panzerscherck, care a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 57 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut