INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN WEEKEND

Accident rutier Cozmești, 4 aprilie 2021
Accident rutier Cozmești, 4 aprilie 2021

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

 • În data de 03.04.2021, ora 18:24, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în localitatea Gura Văii, comuna Strunga, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la coșul de fum al unei locuințe individuale. În urma incendiului a ars astereala din lemn a acoperișului pe o suprafață de aproximativ 15 metri pătrați și s-au degradat aproximativ 2 metri pătrați de zugrăveală a tavanului și mijlocul de încălzire. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat necorespunzător ori neprotejat termic față de materialele combustibile.
 • În data de 04.04.2021, ora 13:29, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Decebal, pentru stingerea unui incendiu produs într-un apartament. În urma incendiului au ars un pat, o saltea și aproximativ 40 kilograme de îmbrăcăminte. S-a degradat zugrăveala din apartament, tencuiala din dormitor și aproximativ 10 metri pătrați de parchet. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul. În interiorul apartamentului a fost identificată o persoană de sex feminin, 66 ani, decedată.
 • În data de 04.04.2021, ora 16:55, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în orașul Podu Iloaiei, șoseaua Națională, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la subsolul unui bloc. În urma incendiului au ars aproximativ 200 kilograme de deșeuri diverse. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul.
 •  În data de 05.04.2021, ora 02:45, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, strada 24 Ianuarie, pentru stingerea unui incendiu produs la tabloul electric al unei locuințe individuale. În urma incendiului au ars aproximativ 2 metri liniari de izolație a cablurilor electrice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

 • În data de 02.04.2021, ora 07:39, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 50 metri pătrați de teren viran în localitatea Boureni, comuna Moțca, județul Iași. În urma intervenției a fost identificat un proiectil exploziv de calibru 85 milimetri care au fost ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 03.04.2021, ora 13:15, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 100 metri pătrați de teren viran în localitatea Victoria, pădurea Stânca Roznovanu, comuna Victoria, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate o bombă de aruncător calibru 82 milimetri și grenadă ofensivă care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 03.04.2021, ora 16:15, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 100 metri pătrați de teren viran în localitatea Boureni, comuna Boureni, județul Iași. În urma intervenției a fost identificat un proiectil exploziv calibru 75 milimetri care au fost ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenţii/misiuni

 • Având în vedere evoluția  cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul  SARS-CoV-2, în perioada 02-05.04.2021echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 93 misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În ziua perioada 02-04.04.2021s-au asigurat măsurile specifice pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență ce se pot produce pe timpul manifestărilor de protest organizate împotriva restricțiilor impuse de Guvernul României, în municipiile Iași și Pașcani.
 • În data de 02.04.2021, ora 07:52, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în  municipiul Iași, strada Titu Maiorescu, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După pătrunderea în apartament, proprietarul, bărbat în vârstă de 60 de ani, a fost găsit decedat, fiind predat echipajului de intervenție al Inspectoratului de Poliție al Județului Iași. 
 • În data de 02.04.2021, ora 16.00, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în  municipiul Iași, strada Bularga, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După realizarea accesului în apartament, proprietara în vârstă de 44 de ani, a fost evaluată medical de echipajul SMURD, ulterior a refuzat transportul la spital.
 • În data de 02.04.2021, ora 16.08, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Ciurchi, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După realizarea accesului în apartament, proprietara în vârstă de 70 de ani, a fost evaluată medical de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, ulterior fiind transportată la spital.
 • În data de 02.04.2021, ora 18.39, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Decebal, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După realizarea accesului în apartament, proprietara, femeie în vârstă de 79 de ani a fost găsită căzută în locuință, a fost asistată medical de către echipajul SMURD, ulterior a refuzat transportul la spital.
 • În data de 02.04.2021, un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos a executat o misiune de preluare și transport materiale și echipamente de protecție destinate campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 de la depozitul Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Vasile Goldiș” al județului Arad și distribuirea acestora către unități spitalicești din județul Iași.
 • În data de 03.04.2021, ora 23:38, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Egalități, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După realizarea accesului în apartament, proprietarul în vârstă de 67 de ani, a fost găsit căzut în locuință prezentând probleme respiratorii, fiind testat pozitiv COVID-19, a fost asistat medical de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași și transportat la spital.
 • În data de 02.04.2021, ora 16:08, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în  municipiul Iași, strada Ciurchi, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După realizarea accesului în apartament, proprietara în vârstă de 70 de ani, a fost evaluată medical de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, ulterior fiind transportată la spital.
 • În data de 02.04.2021, ora 12:00, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Tomești, comuna Tomești, județul Iași, pentru deblocarea unui câine blocat sub un container metalic.   
 • În data de 04.04.2021, ora 15:35, un echipaj cu modul de descarcerare din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași și un echipaj de prim ajutor din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, strada Pantelimon, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După realizarea accesului în apartament, proprietarul în vârstă de 55 de ani, a fost evaluat medical și transportată la spital.
 • În data de 04.04.2021, ora 19:22, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Aurel Vlaicu, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După realizarea accesului în apartament, proprietarul în vârstă de 51 de ani, a fost evaluat medical și transportată la spital.
 • În perioada 02-05.04.2021, două echipaje din cadrul inspectoratului au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 6 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la pacienții suspecți de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
 • În perioada 02-05.04.2021, echipajele ATPVM din cadrul Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Iași a desfășurat 7 misiuni de transport persoane confirmate COVID-19.
 • În perioada 02-05.04.2021, echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 10misiuni de decontaminare a autospecialelor, echipamentelor specifice și a personalului echipajelor inspectoratului.
 • În data de 05.04.2021, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a efectuat o misiune de preluare, transport materiale și echipamente medicale de la depozitul din localitatea Mizil.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • În data de 04.04.2021, ora 15:10, echipaje de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Pașcani în cooperare cu două echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Iași și Echipajul de Salvare Aeriană, au intervenit pe DJ 208, pe raza localității Cozmești, comuna Stolniceni Prăjescu, județul Iași, pentru descarcerarea și acordarea primului ajutor în urma coliziunii violente a două autoturisme. 

            În urma accidentului au rezultat 4 victime: 2 adulți încarcerați într-un autoturism (bărbat în vârstă de 36 ani decedat și o femeie în vârstă de 35 ani, descarcerată a fost transportată în stare gravă la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani), un copil în vârstă de 6 ani (aflat în exteriorul autoturismului, în stare gravă preluat de ESA și transportat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” Iași) și un adult în vârstă de 26 ani încarcerat în cel de-al doilea autoturism, descarcerat și transportat la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani.  

 • Echipajele SMURD au intervenit la 80 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut