INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN WEEKEND

Muniție descoperită - ISUJ Iași
Muniție descoperită - ISUJ Iași

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

 • În data de 09.04.2021, ora 13:41, două echipaje de stingere și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Rediu, strada Fundul Văii, comuna Rediu, județul Iași pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului a ars locuință, pe o suprafață de 100 metri pătrați, și bunurile materiale aflate în aceasta. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost supradimensionarea siguranțelor fuzibile.
 • În data de 09.04.2021, ora 13:56, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Șoseaua Iași-Tomești, pentru stingerea unui incendiu produs la un utilaj. În urma incendiului au ars materiale combustibile din mase plastice și textile din componența compartimentului motor. Utilajul a fost deteriorat prin ardere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect ori neizolat corespunzător.
 • În data de 09.04.2021, ora 23:35, trei echipaje de stingere din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Coropceni, comuna Ciortești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. În urma incendiului au ars aproximativ 10 tone de furaje, de lucernă și s-a degradat învelitoarea din azbociment pe o suprafață de aproximativ 25 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera un incendiu.
 • În data de 10.04.2021, ora 05:46, trei echipaje de stingere din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos și a Punctului de Lucru Hârlău au intervenit în localitatea Horodiștea, comuna Cotnari, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului a ars astereala din lemn a acoperișului pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, aproximativ 50 de metri liniari de cablu electric. Au fost deteriorate mai multe aparate frigorifice, articole de mobilier, diverse alte bunuri materiale aflate în locuință. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost aparatul electric de încălzire lăsat sub tensiune nesupravegheat.
 • În data de 10.04.2021, ora 13:02, un echipaj de stingere din cadrul Punctului de Lucru Hârlău al Secției de pompieri Târgu Frumos a intervenit în orașul Hârlău, strada Eternitate, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de deșeuri și vegetație uscată. În urma incendiului au ars aproximativ 3 tone de deșeuri menajere și vegetația uscată pe o suprafață aproximative de 500 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • În data de 10.04.2021, ora 13:27, un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Ciric, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism staționat în afara părții carosabile. În urma incendiului au ars materiale combustibile din mase plastice și textile din componența autoturismul iar acesta a fost avariat în proporție de aproximativ 80%. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera un incendiu.
 • În data de 10.04.2021, ora 16:24, un echipaj de stingere din cadrul Secției de pompieri Târgu Frumos a intervenit în orașul Târgu Frumos, Calea Cuza Vodă, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. În urma incendiului a ars vegetația uscată pe o suprafață aproximativă de 1000 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • În data de 10.04.2021, ora 18:11, un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Codrescu Teodor, pentru stingerea unui incendiu produs la un punct gospodăresc de salubrizare. În urma incendiului au ars aproximativ 200 de kilograme de deșeuri menajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera un incendiu.
 • În data de 10.04.2021, ora 18:47, un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Nicolae Gane, pentru stingerea unui incendiu produs la un punct gospodăresc de salubrizare. În urma incendiului au ars aproximativ 150 de kilograme de deșeuri menajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera un incendiu. 
 • În data de 10.04.2021, ora 18:48, un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Vasile Conta, pentru stingerea unui incendiu produs la un punct gospodăresc de salubrizare. În urma incendiului au ars trei containere din PVC destinate colectării selective a deșeurilor și a fost afectat din cauza radiației termice un autoturism. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera un incendiu. 
 • În data de 10.04.2021, ora 19:00, un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Gavril Muzicescu, pentru stingerea unui incendiu produs la un punct gospodăresc de salubrizare. În urma incendiului au ars trei containere din PVC destinate colectării selective a deșeurilor și aproximativ 300 de kilograme de deșeuri menajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera un incendiu.
 • În data de 10.04.2021, ora 20:17, un echipaj de stingere din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Zlodica, comuna Ceplenița, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la coșul de fum al unei locuințe individuale. În urma incendiului a ars funinginea depusă pe pereții interiori ai coșului de fum și a fost deteriorat mijlocul de încălzire. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coşul de fum necurăţat de funingine.
 • În data de 10.04.2021, ora 20:45, un echipaj de stingere din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în orașul Hârlău, jud. Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. În urma incendiului a ars vegetația uscată pe o suprafață aproximativă de 2000 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare
 • În data de 09.04.2021, ora 09:00, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de teren viran din localitatea Belcești, comuna Belcești, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate 20 de cartușe, de calibru 7.62 milimetri care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 09.04.2021, ora 13:30, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 500 de metri pătrați de teren viran, în localitatea Stânca, comuna Victoria, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate 2 bombe de aruncător, calibru 82 de milimetri care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 10.04.2021, ora 08:46, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 300 de metri pătrați de teren împădurit pe raza localității Osoi, Pădurea Osoi-Comarna, comuna Comarna, județul Iași. În urma intervenției a fost identificat un proiectil perforant de calibru 100 de milimetri care a fost ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 10.04.2021, ora 12:57, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe aproximative de 300 de metri pătrați de teren viran din localitatea Dancu, comuna Holboca, jududețul Iași. În urma intervenției a fost identificate 6 bombe de aruncător, calibru de 120 de milimetri care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 10.04.2021, ora 14:16, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe aproximative de 200 de metri pătrați de teren împădurit de pe raza localității Horlești, comuna Rediu, județul Iași. În urma intervenției au fost identificate un proiectil exploziv de calibru 75 de milimetri și o grenadă antitanc R.P.G. 40, care au fost ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 10.04.2021, ora 18:16, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe aproximative de 500 de metri pătrați de teren împădurit, în municipiul Iași, strada Podgoriilor, județul Iași. În urma intervenției a fost identificat un proiectil exploziv de calibru 105 milimetri care a fost ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenţii/misiuni

 • Având în vedere evoluția  cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, în perioada 09-12.04.2021echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 85 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În data de 09.04.2021, ora 09:30, un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a executat o misiune de recunoaștere în teren la instalația de hidranți exteriori a unui obiectiv din raionul de intervenție – Miroslava din localitatea Brătuleni, comuna Miroslava, județul Iași în vederea asigurării și desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor  de urgență.
 • În data de 09.04.2021, ora 10:15, un echipaj de intervenție și salvare de la înălțimi din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a executat o misiune de recunoaștere în teren la un obiectiv din raionul de intervenție – Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie ,,Cuza Vodă” Iași din municipiul Iași, în vederea asigurării și desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.
 • În data de 09.04.2021, ora 17:30, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transportul unei persoane supraponderale.
 • În data de 10.04.2021, începând cu ora 09:30, s-au asigurat măsurile specifice pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență ce se pot produce pe timpul manifestărilor de protest organizate pentru construcția autostrăzilor A7 și A8 pe DN 28, pe itinerariul: Municipiul Iași – Orașul Podu Iloaiei – Orașul Târgu Frumos – Municipiul Pașcani – satul Cristesti, comuna Cristesti – satul Săbăoani, județul Neamț de către un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași.
 • În data de 10.04.2021, ora 10:00, un echipaj  de intervenție din cadrul inspectoratului a executat o misiune de preluare și transport materiale și echipamente de protecție destinate campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Podul Înalt” al județului Vaslui și distribuirea acestora către unitățile spitalicești din județul Iași.
 • În data de 10.04.2021, ora 11:50, un echipaj de descarcerare și  un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrulDetașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Valea Adâncă, comuna Miroslava, județul Iași, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După realizarea accesului în apartament, proprietarul, bărbat în vârstă de 64 de ani, a fost găsit în dormitor cu rigiditate cadaverică instalată, fiind astfel predat unui echipaj al Inspectoratului de Poliție al Județului Iași.
 • În data de 10.04.2021, ora 16:21, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Prof. I. Simionescu, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transportul a două persoane supraponderale.
 • În data de 11.04.2021, ora 00:25, un echipaj cu modul de descarcerare și un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, Aleea Tudor Neculai, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După realizarea accesului în apartament, proprietara, în vârstă de 62 de ani, a fost asistată medical de echipajul SMURD și a refuzat transportul la spital.
 • În data de 11.04.2021, ora 08:00, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Voinești, comuna Voinești, județul Iași, în sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, în vederea căutării unei persoane dispărute de la domiciliu. Persoana în cauză a fost găsită de către echipajele de intervenție fără semne vitale fiind preluat de către un echipaj al poliției, prezent la locul intervenției.
 • În data de 11.04.2021, ora 10:21, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Cârniceni, comuna Țigănași, județul Iași, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transportul unei persoane supraponderale.
 • În data de 11.04.2021, începând cu ora 17:00, un echipaj de intervenție din cadrul inspectoratului a asigurat măsurile specifice pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență, în zona parcării Instituției Prefectului județului Iași, situații de urgență ce se pot produce pe timpul manifestărilor de protest organizate împotriva restricțiilor impuse de Guvernul României.
 • În zilele de 10.04.2021 și 11.04.2021, începând cu ora 17:00, s-au asigurat măsurile specifice pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență ce se pot produce pe timpul manifestărilor de protest îndreptate împotriva restricțiilor impuse de Guvernul României, în zona parcării Instituției Prefectului județului Iași de către un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași.
 • În perioada 09-12.04.2021, două echipaje de intervenție din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 6 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la pacienții suspecți de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
 • În perioada 09-12.04.2021, echipajele ATPVM din cadrul Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Iași au desfășurat 6 misiuni de transport persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2.
 • În perioada 09-12.04.2021, echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 8 misiuni de decontaminare al autospecialelor, echipamentelor specifice și a personalului inspectoratului.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 92 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut