INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN WEEKEND

În perioada 04.12.2020 ora 08:0007.12.2020 ora 08:00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni.

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

 • În data de 05.12.2020, ora 05:28, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Larga Jijia, comuna Movileni, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință individuala. Au ars aproximativ 60 metri pătrați de acoperiș din lemn și învelitoare din tablă și aproximativ 500 kilograme de materiale combustibile din plastic și cauciuc. S-a degradat tavanul locuinței pe o suprafață de aproximativ 60 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect ori neizolat corespunzător.
 • În data de 05.12.2020, ora 15:11, echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Ciurea, au intervenit în localitatea Lunca Cetățuii, comuna Ciurea, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință individuală. Au ars aproximativ 80 metri pătrați de acoperiș din lemn și învelitoare din tablă, atelierul pe aproximativ 20 metri pătrați, diverse obiecte de uz casnic, instalația electrică a atelierului, izolația exterioară pe aproximativ 20 metri pătrați, diverse obiecte de mobilier, articole vestimentare și electrocasnice. S-au degradat acoperișul din tablă al locuinței pe aproximativ 100 metri pătrați, interiorul locuinței în totalitate, obiecte electrocasnice, uși, ferestre și mobilier. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.
 • În data de 05.12.2020, ora 22:53, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, strada Nouă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință individuală. Au ars aproximativ 60 metri pătrați de acoperiș din lemn și învelitoare din tablă. S-au degradat tavanul locuinței din 2 camere pe aproximativ 40 metri pătrați, parchetul laminat de la etaj pe o suprafață de aproximativ 100 metri pătrați și zugrăveala din cele două camere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat necorespunzător față de materiale combustibile.
 • În data de 05.12.2020, ora 23:09, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Cuza Vodă, comuna Popricani, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje. Au ars aproximativ 60 de tone de plante furajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
 • În data de 06.12.2020, ora 16:57, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos au intervenit în localitatea Prigoreni, comuna Ion Neculce, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei locuințe individuale. A ars aproximativ un metru liniar de scândură și s-a deteriorat coșul de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat necorespunzător față de materiale combustibile.
 • În data de 06.12.2020, ora 17:05, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit în localitatea Miroslovești, comuna Miroslovești, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei locuințe individuale. Au ars aproximativ 4 metri pătrați de acoperiș, un pat, aproximativ 10 kilograme de materiale textile și s-a degradat acoperișul pe o suprafață de aproximativ 5 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat necorespunzător față de materiale combustibile.
 • În data de 06.12.2020, ora 19:55, echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași, au intervenit în municipiul Iași, strada Gospodari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă a unei locuințe. Au ars materialele combustibile din interiorul magaziei, aproximativ 50 metri pătrați de pereți din scândură, aproximativ 200 kilograme de hârtie și carton reprezentând diverse documente și acte. S-au degradat aproximativ 80 metri pătrați de tablă și diverse unelte. Echipajele de pompieri au evacuat două persoane din locuința învecinată și au extras din interiorul anexei 4 butelii de oxigen. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.

Intervenţii/misiuni

 • În data de 04.12.2020, ora 18:34, două echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Moimești, comuna Popricani, judeţul Iași, pentru extragerea unei persoane, în vârstă de 55 de ani, dintr-o fosă septică. Ulterior, a fost predată echipajului medical de la locul intervenției care a declarat decesul.
 • În data de 04.12.2020, ora 18:38, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Bucium, la o persoană urcată pe un stâlp de înaltă tensiune. După sosirea echipajului de pompieri la locul intervenției, persoana a coborât și a fost preluată de către un echipaj de poliție.
 • În data de 04.12.2020, ora 22:20, echipajul CBRNe din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Hanciuc, pentru colectarea lichidului termometric (mercur) scurs, din tubul capilar al unui termometru medical, pe pardoaseala unei locuințe.
 • În data de 05.12.2020, ora 08:04, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Valea Adâncă, comuna Miroslava, pentru salvarea unui câine prins în grilajul unei porți metalice.  
 • În data de 05.12.2020, ora 11:42, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, aleea Tudor Neculai, pentru transport persoană supraponderală, de la domiciliu la un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași.
 • În data de 06.12.2020, ora 07:07, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în Piața Voievozilor, municipiul Iași, pentru acordarea de asistență medicală unei persoane, în vârstă de 35 de ani. După evaluarea efectuată de către echipajul medical, a fost transportată la o unitate spitalicească.
 • În data de 06.12.2020, ora 08:10, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Parcului pentru deblocarea ușii unei locuințe. După intrarea în apartament, proprietara, în vârstă de 76 de ani, a fost găsită conștientă, în stare de confuzie. După acordarea măsurilor de prim ajutor, persoana în cauză, a refuzat transportul la o unitate spitalicească.
 • În data de 06.12.2020, ora 12:03, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Donose, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După intrarea în apartament, proprietara, în vârstă de 76 de ani, a fost găsită conștientă, în stăre de confuzie. După acordarea măsurilor de prim ajutor, persoana în cauză, a refuzat transportul la o unitate spitalicească.
 • În data de 06.12.2020, ora 15:30, un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Pașcani a asigurat în municipiul Pașcani, strada Gării, măsurile specifice, în urma producerii unui accident rutier.
 • În data de 06.12.2020, ora 17:00, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice pe timpul desfășurării partidei de fotbal C.S.M. Politehnica Iași – C.F.R. Cluj, în cadrul Stadionului ,,Emil Alexandrescu” din municipiul Iași.
 • În data de 06.12.2020, ora 19:50, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, șoseaua Bucium, pentru transport persoană supraponderală, de la domiciliu la un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași.
 • În perioada 04-07.12.2020, echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 2 misiuni de deplasarea la domiciliul pacienților suspecți de infectare cu SARS-Cov-2, pentru prelevarea de probe biologice.
 • În perioada 05-07.12.2020, 151 de cadre militare ale inspectoratului au asigurat menținerea și asigurarea ordinii și siguranței publice, premergător și pe timpul desfășurării alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020, pentru 229 de secții de votare din 65 de locații din municipiul Iași și municipiul Pașcani.
 • Având în vedere creșterea cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-COV-2, în perioada de referință, echipaje din cadrul I.S.U.J Iași au executat 27 de misiuni de informare preventivă la operatorii economici și instituțiile publice din județul Iași ce au vizat măsurile ce trebuiesc respectate de către populație, în vederea limitării răspândirii noului coronavirus.
 • În perioada analizată, echipajul C.B.R.Ne. din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 7 misiuni de decontaminare ale autospecialelor şi echipamentelor specifice.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din cel de-Al Doilea Război Mondial

 • În data de 04.12.2020, ora 12:22, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 30 metri pătrați de teren viran din localitatea Șanta, comuna Mogoșești, judeţul Iași. În urma intervenției a fost identificată o bombă aruncător calibrul 82 milimetri, care a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 05.12.2020, ora 11:41, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 100 metri pătrați de teren viran din localitatea Horlești, comuna Rediu, judeţul Iași. În urma intervenției a fost identificat un proiectil exploziv calibrul 57 milimetri, care a fost ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 83 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut