INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN WEEKEND

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

 Intervenţii pentru stingerea incendiilor

 • În data de 29.05.2021, ora 13:44, două echipaje de stingere, un echipaj de intervenție și salvare la înălțime, un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, pentru stingerea unui incendiu dintr-un apartament, produs la un aparat de gătit. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un aparat de gătit lăsat nesupravegheat.

Alte intervenţii/misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 71 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În data de 28.05.2021, în intervalul 08:00-20:00, echipajul motocicletă de intervenție urbană SMURD din cadrul Detașamentului 1 Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență precum și asistența medicală de urgență, pe timpul funcționării centrelor de vaccinare drive-through organizate în parcarea Centrului Comercial Carrefour Era Park și în parcarea Palatului Culturii Iași.
 • În data de 28.05.2021, ora 10:45, un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Hârlău a executat o misiune de întreținere a cortului destinat efectuării triajului epidemiologic, pus la dispoziția Spitalului Orășenesc Hârlău.
 • În data de 28.05.2021, ora 10:50, un echipaj de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos a executat o misiune de recunoaștere în teren la un obiectiv din raionul de inyervenție, în vederea asigurării desfășurării în condiții de operativitate și eficiență a operațiunilor de intervenție, în cazul producerii unor situații de urgență.
 • În data de 28.05.2021, începând cu ora 13:00, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri a desfășurat o misiune de transport a două cadre medicale de la unități spitalicești din județul Iași, care au fost detașate să execute misiuni în centrele de vaccinare organizate în județul Brăila.
 • În data de 28.05.2021, ora 14:36, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în cadrul pasajului pietonal Piața Unirii din municipiul Iași, pentru deblocarea și transportarea unei persoane, rămasă blocată în liftul scării. 
 • În data de 28.05.2021, ora 15:46, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pentru salvarea unei pisici căzută pe acoperișul unui balcon, situat la nivelul 3 al unei clădiri de locuit colective. După finalizarea operațiunilor de salvare, felina a fost predată proprietarilor.  
 • În data de 29.05.2021, ora 04:23, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Pantelimon Halipa, pentru deblocarea ușii unui apartament.
 • În data de 29.05.2021, în intervalul 08:00-20:00, echipajul motocicletă de intervenție urbană SMURD din cadrul Detașamentului 2 Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență, precum și asistența medicală de urgență pe timpul funcționării centrului de vaccinare drive-through organizat în parcarea Palatului Culturii Iași. 
 • În data de 29.05.2020, ora 15:12, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transport persoană supraponderală.
 • În data de 29.05.2021, ora 15:29, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, șoseaua Păcurari, pentru salvarea unei pisici rămase blocată pe acoperișul tip terasă al unei clădiri. După finalizarea operațiunilor de salvare, felina a fost lăsată în libertate.  
 • În data de 30.05.2021, ora 01:11, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, bulevardul Tudor Vladimirescu, pentru salvarea unei pisici rămasă blocată în crengile unui copac. După finalizarea operațiunilor de salvare, felina a fost lăsată în libertate.  
 • În data de 30.05.2020, ora 23:00, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, aleea Tudor Neculai, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transport persoană supraponderală. 

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

 • În data de 28.05.2020, începând cu ora 08:30, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 50 metri pătrați de teren viran din localitatea Luceni, comuna Victoria, județul Iași. În urma intervenției a fost identificată o bombă aruncător calibrul 82 milimetricare a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare. 
 • În data de 28.05.2021, începând cu ora 09:30, echipajul pirotehnic și două autocamioane de transport materiale la intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași, împreună cu un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Punctului de Lucru Hârlău, au executat operațiunile specifice lucrărilor de distrugere, în comuna Belcești, localitatea Ulmi, județul Iași, pentru 912 elemente de muniție din timpul conflictelor armate rămase neexplodate, ce au fost asanate de pe raza județului Iași. În urma realizării distrugerii o fost asanată o suprafață de aproximativ 500 metri pătrați.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • În data de 28.05.2021, ora 07:44, un echipaj de intervenție, un echipaj de  descarcerare, un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă SMURD și un echipaj de Prim Ajutor SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit la un eveniment rutier produs în municipiul Iași, strada Străpungerea Silvestru, între două autoturisme, soldat cu 2 victime. Acestea  au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ,,Sf. Spiridon” Iași, conștienți și cu funcțiile vitale prezente, având diverse traumatisme provocate prin accident rutier. 
 • În data de 28.05.2021, ora 12:42, un echipaj de intervenție, un echipaj de  descarcerare, un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași, împreună cu trei echipaje medicale tip Bdin cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Județean Iași, au intervenit la un eveniment rutier produs în municipiul Iași, bulevardul Independenței, între patru autoturisme, soldat cu 7 victime, fără răni grave. După acordarea asistenței medicale de urgență și evaluarea acestora, 3 persoane au refuzat transportul la o unitate spitalicească, 2 adulți și 2 minori au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ,,Sf. Spiridon” Iași și la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic de Copii ,,Sf. Maria” Iași, conștienți și cu funcțiile vitale prezente, având diverse traumatisme provocate prin accident rutier. 
 • Echipajele SMURD au intervenit la 91 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut