INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI IN WEEKEND

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

 • În data de 04.06.2021, ora 14:30, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Horpaz, comuna Miroslava, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. În urma incendiului a ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 40 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.
 • În data de 05.06.2021, ora 14:20, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Ciureaa intervenit în localitatea Dumbrava, comuna Ciurea, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de deșeuri și vegetație uscată. În urma incendiului au ars aproximativ 4 metri cubi de resturi vegetale, deșeuri și vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 1000 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Alte intervenţii/misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 75 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În intervalul 04.06.2021, ora 16:00 – 07.05.2021, ora 08:00, un echipaj de terapie intensivă mobilă SMURD din rezerva operativă a Detașamentului 1 Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice de asistența medicală de urgență, pe timpul funcționării centrului de vaccinare amplasat pe esplanada Universității de Medicină și Farmacie ,,Grigore T. Popa” din Iași.
 • În perioada 04.06.2021 – 06.05.2021, în intervalul orar 08:00-20:00, echipajele moto de intervenție urbană SMURD din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Pompieri Iași au desfășurat 5 misiuni de asigurare a măsurilor specifice de prevenire a situațiilor de urgență precum și de asistența medicală de urgență, pe timpul funcționării centrelor de vaccinare drive-through, organizate în parcarea Palatului Culturii Iași și în parcarea Centrului Comercial Carrefour Era Park Iași.
 • În perioada 04.06.2021 – 06.05.2021, în intervalul orar 11:00-19:00, un echipaj de prim ajutor medical SMURDdin cadrul Punctului de Lucru Răducăneni a desfășurat 3 misiuni de asigurare a măsurilor specifice de prevenire a situațiilor de urgență precum și de asistența medicală de urgență, pe timpul desfășurării evenimentului ,,ȘOTRON – Festivalul Copilăriei”, organizat în cadrul grădinii Muzeului ,,Mihail Sadoveanu” din municipiul Iași.
 • În data de 04.06.2021, începând cu ora 08:30, două echipaj din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 2 misiuni de transport a echipelor mobile de vaccinare, la domiciliul persoanelor imobilizate sau nedeplasabile din județul Iași, care au solicitat vaccinarea împotriva virusului COVID-19.
 • În data de 04.06.2021, începând cu ora 00:30, un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Pașcani a executat o misiune de preluare și transport materiale și echipamente de protecție destinate campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, de la depozitul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Vasile Goldiș” al județului Arad și distribuirea acestora către unitățile spitalicești din județul  Iași.
 • În data de 04.06.2021, ora 14:00, un echipaj de intervenție cu modul de descarcerare din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Pantelimon Halipa, pentru deblocarea ușii unei locuințe.
 •  În data de 04.06.2021, ora 15:15, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit, în sprijinul personalului din cadrul Biroului Spații Verzi și Salubritate a Primărie municipiului Iași, pentru degajarea și preluarea unui arbore căzut pe parta carosabilă și trotuar.
 • În data de 04.06.2021, ora 18:40, un echipaj de intervenție cu modul de descarcerare din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Lunca Cetățuii, comuna Ciurea, județul Iași, pentru deblocarea ușii unei locuințe.
 • În data de 05.06.2021, ora 09:40, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, aleea Tudor Neculai, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transport persoană imobilizată pe targă.
 • În data de 05.06.2021, ora 11:46, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice, în urma producerii unei avarii la branșamentul instalației electrice a unui consumator casnic din municipiul Iași, strada Uzinei.
 • În data de 05.06.2021, ora 23:10, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, șoseaua Bucium, pentru salvarea unui patruped rămas blocat pe pervazul unei clădiri. După finalizarea operațiunilor de salvarea, cățelul a fost predat proprietarilor.  
 • În data de 06.06.2021, ora 06:50, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Drobeta, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transport persoană imobilizată pe targă. 
 • În data de 06.06.2021, ora 09:30, un echipaj de intervenție din cadrul Punctului de Lucru Hârlău a executat omisiune de întreținere a cortului destinat efectuării triajului epidemiologic pus la dispoziția Spitalului Orășenesc Hârlău.
 • În data de 06.06.2021, ora 13:17, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, șoseaua Națională, în sprijinul unui echipaj de terapie intensivă mobilă SMURD, pentru transport pacient supraponderal.
 • În data de 06.06.2021, ora 18:38, un echipaj de intervenție cu modul de descarcerare din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, șoseaua Națională, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După realizarea accesului în apartament, locatarul a fost găsit decedat în dormitor, cu rigiditate cadaverică instalată.
 • În data de 07.06.2021, ora 02:52, un echipaj de intervenție cu modul de descarcerare din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice, în urma unui accident rutier soldat cu două victime, produs de un autoturism care a acroșat stâlpul de susținere a unui semafor electric din municipiul Iași, șoseaua Bucium.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

 • În data de 04.06.2020, începând cu ora 11:30, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 100 metri pătrați de teren viran din comuna Ion Neculce, localitatea Buznea, județul Iași. În urma intervenției a fost identificat un proiectil exploziv calibrul 75 milimetri, care a fost ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 05.06.2021, ora 14:01, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 50 metri pătrați de teren viran din comuna Rediu, localitatea Breazu, județul Iași. În urma intervenției a fost identificat un proiectil perforant calibrul 37 milimetri, care a fost ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • În data de 05.06.2021, ora 17:45, un echipaj de terapie intensivă mobilă și un echipaj de transport personal și victime multiple din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași, în colaborare cu echipajul de salvare aeriană SMURD și cu un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, au intervenit pentru acordarea primului ajutor medical la trei copii, care prezentau iritații în urma spălării pe cap, în scop antiparazitar, cu o soluție de uz veterinar. După acordarea asistenței medicale de urgență, toți cei trei pacienți au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ,,Sf. Spiridon” Iași, conștienți și cu funcțiile vitale prezente, fără afecțiuni vizibile. 
 • Echipajele SMURD au intervenit la 110 cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut