INTERVENȚIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN WEEKEND

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

 • În data de 11.06.2021, ora 19:19, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, Șoseaua Națională, pentru stingerea unui incendiu produs la un garaj. În urma incendiului au ars aproximativ 6 metri pătrați de scândură, un cântar electric, aproximativ 250 kg de materiale combustibile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un aparat electric lăsat sub tensiune și nesupravegheat.
 • În data de 13.06.2021, ora 23:35, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, Zona de Agrement Ciric, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. În urma incendiului au ars elementele combustibile aflate în compartimentul motor și s-a degradat interiorul autoturismului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un cablu electric defect.

Alte intervenţii/misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 30 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În data de 11.06.2021, Detașamentele 1 și 2 de Pompieri Iași au desfășurat exerciții cu forțe și mijloace în teren cu situații tactice complexe privind gestionarea situațiilor de urgență generate de incendii în spații închise și cu posibilitatea de propagare către vecinătăți.
 • În data de 11.06.2021, începând cu ora 08:30două echipaje de intervenție din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași două misiuni de transport al echipelor mobile de vaccinare, la domiciliul persoanelor imobilizate sau nedeplasabile din județul Iași, care au solicitat vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2.
 • În data de 11.06.2021, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Bulevardul Independenței, pentru salvarea unei pisici prinse în cablurile de televiziune și internet.
 • În data de 11.06.2021, ora 13:32, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Bulevardul Tudor Vladimirescu, deblocarea unui copil dintr-o mașină.
 • În data de 11.06.2021, ora 22:53, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Ciurchi, pentru salvarea unei pisici dintr-un canal tehnic.
 • În data de 11.06.2021, ora 23:07, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Bulevardul Carol I, pentru degajarea unui trunchi de copac căzut pe partea carosabilă.
 • În data de 11.06.2021, ora 14:52, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, strada Dragoș Vodă, județul Iași, pentru asigurarea măsurilor specifice și degajarea unor cabluri de fibră optică de pe suprafața carosabilă în urma unui eveniment rutier.
 • În data de 12.06.2021, în intervalul 08:00-20:00echipajele motocicletă de intervenție urbană SMURD din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au asigurat măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență și asistența medicală de urgență pe timpul funcționării centrelor de vaccinare organizate în incinta Palas Mall Iași și parcarea Centrului Comercial Carrefour Era Park din municipiul Iași.
 • În data de 12.06.2021, ora 09:00, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Tomești, comuna Tomești, județul Iași, pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire a situațiilor de urgență și asistența medicală de urgență pe timpul desfășurării unui turneu internațional de fotbal pentru copii ,,Didi Premier Cup”  organizat la Baza Sportivă a Comunei Tomești, județul Iași.
 • În data de 12.06.2021, ora 13:50, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Toma Cozma, pentru salvarea unei pisici căzute într-un canal.
 • În data de 12.06.2021, ora 17:30, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au asigurat măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență și asistența medicală de urgență la Complexul Muzeal Moldova – Palatul Culturii Iași și la Palatul Al. I Cuza din Ruginoasa, în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor 2021.
 • În data de 12.06.2021, ora 17:57, echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, strada Bucium, unde o persoană se afla urcată pe un stâlp metalic, la o înălțime de aproximativ 25 de metri. După aproximativ 20 de minute, persoana a fost coborâtă la nivelul solului cu ajutorul autoplatformei de salvare de la înălțime, ulterior fiind preluată de un echipaj medical al Serviciului Județean de Ambulanță Iași și transportată la spital.
 • În data de 13.06.2021, în intervalul orar 08:00-16:00, un echipaj de prim ajutor medical SMURD din cadrul Punctului de Lucru Răducăneni al Detașamentului 2 Pompieri Iași a desfășurat misiunea de asigurare a măsurilor specifice de prevenire a situațiilor de urgență și asistența medicală de urgență timpul desfășurării unui turneu internațional de fotbal pentru copii ,,Didi Premier Cup”  organizat la Baza Sportivă a Comunei Tomești, județul Iași.
 • În data de 13.06.2021, în intervalul orar 10:00-20:00echipajul motocicletă de intervenție urbană SMURD din cadrul Detașamentului 2 Pompieri Iași asigurat măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență și de asistența medicală de urgență pe timpul funcționării centrului de vaccinare drive-through organizate în parcarea Palatului Culturii Iași.
 • În data de 13.06.2021, ora 11:51, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Ciurchi, pentru degajarea și salvarea unei pisici rămase blocate în subsolul tehnic al unei clădirii de locuit colective. După finalizarea operațiunilor de salvarea, felina a fost predată unui membru al asociației pentru protejarea animalelor din municipiul Iași.  
 • În data de 13.06.2021, ora 12:46, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Victor Babeș, în sprijinul unui echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transportarea unei persoane supraponderale.
 • În data de 13.06.2021, ora 12:48, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice și degajarea unui arbore căzut pe o alee, în municipiul Iași, strada Ciurchi, ca urmare a manifestării unor fenomene meteorologice periculoase – vânt puternic.
 • În data de 13.06.2021, ora 15:05, două echipaje de intervenție din cadrul Detașamentul 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Hoisești, comuna Dumești, județul Iași, pentru degajarea și salvarea unui bărbat de 23 de ani, căzut într-o fântână, având aproximativ 28 m adâncime, din cadrul unei stâne. Persoana a fost scoasă în stare conștientă până la sosirea echipajelor de intervenție. Aceasta având instalată o stare de hipotermie, fiind asistată medical și transportată la echipajul medical al Serviciului de Ambulanță Județean sosit la locul intervenției.
 • În data de 13.06.2021, ora 20:40, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Oancea, pentru transportul unei persoane supraponderale.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 96 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut