INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN WEEKEND

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni.

Incendii

 • În data de 15.01.2021, ora 09:12, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Vișani, comuna Bârnova, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului a ars un perete din lemn pe o suprafață de aproximativ 5 metri pătraţi și s-a degradat planșeul din lemn al locuinței pe o suprafață de aproximativ 25 metri pătraţi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat necorespunzător ori neprotejat termic față de materialele combustibile.
 • În data de 15.01.2021, ora 11:37, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Valea Lupului, comuna Valea Lupului, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire cu funcțiuni mixte. În urma incendiului a fost arsă șarpanta acoperișului pe o suprafață de aproximativ 0,5 metri pătraţi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat necorespunzător ori neprotejat termic față de materialele combustibile.
 • În data de 16.01.2021, ora 04:20, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Slobozia, comuna Voinești, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la trei locuințe alipite. În urma incendiului s-au constatat următoarele: 
  • primul imobil, compus din 2 camere și un hol, a ars în totalitate; 
  • la cel de-al doilea imobil, au ars mansarda formată din 3 încăperi și o terasă închisă, tâmplăria a 3 uși și 4 ferestre, 3 paturi, 2 aparate electrocasnice și aproximativ 400 kilograme de materiale textile și s-a degradat zugrăveala interioară; 
  • la cel de-al treilea imobil, au ars tâmplăria a 4 ferestre de la parter și mansardă, un perete din lemn pe o suprafață de aproximativ 5 metri pătraţi și s-a degradat planșeul din lemn al locuinței pe o suprafață de aproximativ 25 metri pătraţi. 

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost utilizarea unui mijloc de încălzire supraîncălzit.

 • În data de 16.01.2021, ora 17:50, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Stânca, comuna Comarna, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului a ars lambriul pe o suprafață de aproximativ 0,5 metri pătraţi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat necorespunzător ori neprotejat termic față de materialele combustibile.
 • În data de 16.01.2021, ora 21:03, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Bârnova, comuna Bârnova, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars astereala din lemn a acoperișului pe o suprafață de aproximativ 70 metri pătraţi, aproximativ 2 metri cubi de material lemnos, aproximativ 10 metri pătraţi de tavan din lemn și s-au degradat tavanul din lemn pe o suprafață de aproximativ 60 metri pătraţi, mai multe piese de mobilier precum și finisajele interioare ale locuinței. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat necorespunzător ori neprotejat termic față de materialele combustibile.
 • În data de 17.01.2021, ora 01:03, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit în municipiul Pașcani, strada Libertății, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului a ars acoperișul din lemn și învelitoare din plăci de azbociment pe o suprafață de aproximativ 4 metri pătraţi și s-a degradat pe o suprafaţă de încă 6 metri pătraţi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat necorespunzător ori neprotejat termic față de materialele combustibile.
 • În data de 17.01.2021, ora 05:20, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Bohotin, comuna Răducăneni, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului a ars acoperișul tip șarpantă pe astereală din lemn și învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 60 metri pătraţi și s-au degradat restul acoperișului, pe o suprafață de aproximativ 30 metri pătraţi, tavanul din scândură pe o suprafață de aproximativ 40 metri pătraţi, instalația electrică ce deservea podul, pordoseala din lemn pe o suprafață de aproximativ 16 metri pătraţi, precum și coșul de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat necorespunzător ori neprotejat termic față de materialele combustibile.
 • În data de 17.01.2021, ora 08:31, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos au intervenit în localitatea Brăești, comuna Brăești, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la coșul de fum al unei locuințe individuale. În urma incendiului s-a deteriorat canalul de fum pe o lungime de aproximativ 2 metri și a ars funinginea din acesta. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine.
 • În data de 17.01.2021, ora 11:18, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Ciurea, comuna Ciurea, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. În urma incendiului, autoturismul a fost distrus în totalitate. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un conductor electric defect ori neizolat corespunzător.
 • În data de 17.01.2021, ora 15:32, un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Hârlău al Secției de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în localitatea Deleni, comuna Deleni, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la coșul de fum al unei locuințe individuale. În urma incendiului au ars astereala din lemn a acoperișului pe o suprafață de aproximativ un metru pătrat și funinginea din acesta. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine.
 • În data de 17.01.2021, ora 16:05, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos au intervenit în localitatea Albești, comuna Brăești, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la coșul de fum al unei locuințe individuale. În urma incendiului au ars astereala din lemn a acoperișului pe o suprafață de aproximativ 1,5 metri pătraţi și funinginea din acesta. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine.
 • În data de 17.01.2021, ora 17:16, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Vlădeni, comuna Vlădeni, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului a ars acoperișul tip șarpantă pe astereală din lemn și învelitoare din tablă pe o suprafață de aproximativ 30 metri pătraţi și s-au degradat tencuiala decorativă a locuinței pe o suprafață de aproximativ 20 metri pătraţi și tavanul unei încăperi pe o suprafață de aproximativ 9 metri pătraţi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat necorespunzător ori neprotejat termic față de materialele combustibile.
 • În data de 17.01.2021, ora 19:23, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Aroneanu, comuna Aroneanu, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars acoperișul tip șarpantă pe astereală din lemn și învelitoare din tablă pe o suprafață de aproximativ 120 metri pătraţi, grinzile acoperișului, izolația din polistiren pe o suprafață de aproximativ 20 metri pătraţi, aproximativ 12 metri cubi de material lemnos, tâmplăria a 4 ferestre și 3 uși și s-au degradat tencuiala decorativă a locunței și instalația electrică. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat necorespunzător ori neprotejat termic față de materialele combustibile.
 • În data de 17.01.2021, ora 21:14, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Valea Lupului, comuna Valea Lupului, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la coșul de fum al unei locuințe individuale. În urma incendiului au ars aproximativ un metru liniar de grindă din lemn și aproximativ un metru pătrat de tavan din lemn. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat necorespunzător ori neprotejat termic față de materialele combustibile.

Intervenţii/misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, în perioada 15-18.01.2021echipaje din cadrul inspectoratului au executat 82 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuie respectate de către populație.
 • În perioada 15-18.01.2021, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 Pompieri Iași a executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 6 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la persoanele suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
 • În perioada 15-18.01.2021, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 14 misiuni de patrulare, în localitățile urbane din judeţul Iași, în vederea identificării, preluării și tranportul persoanelor fără adăpost găsite pe stradă, către spațiile special amenajate de autoritățile locale.
 • În data de 15.01.2021, ora 11:36, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Aleea Tudor Neculai, pentru transport persoană supraponderală, de la domiciliul acesteia la o unitate spitalicească.
 • În data de 15.01.2021, ora 19:28, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, Baza de Agrement Ciric, pentru salvarea unei persoane de sex feminin de la înec. Victima a fost salvată și extrasă, în stare conștientă și predată ulterior echipajului medical care a transportat-o după acordarea asistenței medicale de urgență, la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Județean  de Urgență ,,Sf. Spiridon” Iași.  
 • În data de 15.01.2021, ora 20:28, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit pentru transportul interclinic al unei persoane, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență ,,Sf. Spiridon” Iași la Spitalul Clinic ,,Dr. C. I. Parhon” Iași.
 • În data de 16.01.2021, ora 12:00, un echipaj din cadrul inspectoratului a executat o misiune de transport materiale de protecție personal, de la Depozitul de Rezerve Proprii din localitatea Mizil, judetul Prahova.
 • În data de 16.01.2021, ora 12:33, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Vasile Lupu, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi, pentru transport persoană supraponderală.
 • În data de 16.01.2021, ora 22:50, un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în comuna Ion Neculce, localitatea Războieni, judeţul Iași, pentru asigurarea măsurilor specifice la o avarie a unei conducte de alimentare cu gaz natural, produse în urma unui accident rutier fără victime.
 • În data de 17.01.2021, ora 09:13, un echipaj din cadrul  Secției de pompieri Târgu Frumos a intervenit în oraşul Târgu Frumos, pentru salvarea și degajarea unei pisici rămasă blocată pe o schelă.
 • În data de 17.01.2020, ora 21:40, echipajul CBRNe din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru colectarea lichidului termometric scurs din tubul capilar al unui termometru medical, pe pardoaseala unei locuințe din localitatea Oțeleni, comuna Oțeleni, judeţul Iași.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 71 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut