INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN WEEKEND

Accident rutier Belaria
Accident rutier Belaria

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni.

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

 • În data de 29.01.2021, ora 08:00, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumosau intervenit în satul Slobozia, comuna Deleni, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. Au ars aproximativ 10 metri pătrați din tavanul locuinței. S-au degradat aproximativ 8 metri pătrați de tencuială de pe pereți, 3 plăci învelitoare de azbociment al acoperișului, coșul de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.
 • În data de 29.01.2021, ora 10:42echipaje din cadrul Detașamentul 2 de Pompieri Iașiau acționat pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și deșeuri menajere, în satul Lunca Cetățuii, comuna Ciurea, județul Iași. Au ars 20 metri pătrați de vegetație uscată, aproximativ 300 kg de deșeuri menajere și plastic. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • În data de 29.01.2021, ora 12:04echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași, au intervenit în satul Poieni, comuna Schitu Duca, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. În urma incendiului au ars 10 metri liniari de gard din scândură, astereală din scândură și căpriorii aferenți camerei centralei termice, aproximativ 80 metri pătrați din acoperișul mansardei, aproximativ 300 kg de deșeuri textile, 2 metri cubi de lemn pentru foc, 6 geamuri, 6 uși termopan, 1 metru cub de scândură, diverse obiecte de mobilier și un televizor. S-au degradat învelitoarea din tablă a acoperișului pe o suprafață de aproximativ 100 metri pătrați, diverse produse electrocasnice, mobilier și centrala termică. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.
 • În data de 29.01.2021, ora 16:59, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumosa acționat în satul Brăești, comuna Brăești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. Au ars astereala din lemn a acoperișului pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, diverse materiale textile. S-au degradat coșul de fum și aproximativ 40 de metri pătrați de învelitoare a acoperișului din plăci de azbociment. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.
 • În data de 30.01.2021, ora 18:48echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași, au intervenit în satul Valea Lupului, comuna Valea Lupului, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. Au ars aproximativ 60 metri pătrați de acoperiș din lemn cu învelitoarea din tablă, aproximativ 100 kg de textile. S-au deteriorat aproximativ 100 de metri pătrați planșeu din lemn și rigips. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.
 • În data de 30.01.2021, ora 20:00echipaje din cadrul Secțiilor de Pompieri Pașcani și Târgu Frumos, au acționat în satul Ruginoasa, comuna Ruginoasa, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje. Au ars 400 baloți din lucernă și fân și s-au degradat 200 baloți din lucernă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
 • În data de 30.01.2021, ora 22:55echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași, au intervenit în satul Zece Prăjini, comuna Dagâța, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. În urma incendiului au ars aproximativ 30 metri pătrați de acoperiș din lemn acoperit cu tablă, uși și ferestre, mobilier divers și aproximativ 50 kg de materiale textile diverse.  Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Intervenţii/misiuni

 • În perioada 29.01. – 01.02.2021echipajele ATPVM din cadrul Detașamentelor 1 si 2 de Pompieri Iași au executat 7 misiuni de transport pacienți confirmați cu COVID-19, către unitățile spitalicești din municipiul Iași.
 • În perioada 29.01 – 01.02.2021echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 7 misiuni de decontaminare a autospecialelor, echipamentelor specifice și a personalului echipajelor inspectoratului.
 • Având în vedere evoluția  cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul  SARS-CoV-2, în perioada 29.01 – 01.02.2021echipaje din cadrul inspectoratului au executat 64 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În perioada 29.01 – 01.02.2021, echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 6 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la pacienții suspecți de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
 • În data de 29.01.2021, ora 09:17, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, strada Petre Țuțea, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După pătrunderea în apartament, proprietara, în vârstă de 55 de ani, a fost găsită căzută în cameră în stare conștientă, a fost preluată și evaluată medical de către un echipaj EPA prezent la locul intervenției.
 • În data de 29.01.2021, ora 12:13, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Bulevardul Dimitrie Cantemir, pentru deblocarea ușii unei locuințe
 • În data de 29.01.2021, ora 15:14, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Decebal, pentru deblocarea ușii unei locuințe. La pătrunderea în interiorul locuinței persoana a fost găsită decedată de către echipajul medical al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, prezent la locul intervenției.
 • În data de 30.01.2021, ora 07:37, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în satul Dumbrava, comuna Ciurea, județul Iași, pentru asigurarea măsurilor specifice și sablarea carosabilului în urma unui accident rutier.
 • În data de 30.01.2021, ora 12:00, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în vederea dislocării unui cort de triaj din cadrul Centrului de Dializă – Nefrocare. 
 • În data de 31.01.2021, ora 17:07, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași, au intervenit în satul Păun, comuna Bârnova, județul Iași, pentru căutarea unui grup de opt persoane rătăcite în pădure, la solicitarea Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Acestea au fost găsite de către un echipaj de poliție și nu au necesitat asistență medicală.
 • În data de 31.01.2021, ora 21:40, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Pașcaniau intervenit în muncipiul Pașcani, strada Ștefan cel Mare, pentru pătrunderea în apartament și acordarea asistenței medicale de urgență. Persoana a fost evaluată și transportată la Spitalul Municipal Pașcani.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • În data de 29.01.2021, ora 20:00, un echipaj de descarcerare și două echipaje de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași, în cooperare cu două echipaje medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean Iași, au intervenit în municipiul Iași, Șoseaua Bucium, DN 24, la un accident rutier în care a fost implicat un autoturism. Accident soldat cu patru victime din care două încarcerate. După efectuarea manevrelor specifice de descarcerare cele 2 victime (bărbați ambii, în vârstă de 21 de ani) au fost preluate de echipajele medicale cu funcțiile vitale prezente, conștiente și împreună cu celelalte 2 victime (bărbați în vârstă de 22 și 24 ani) au fost transportate la unități spitalicești din municipiul Iași, cu politraumatisme diverse.
 • În data de 31.01.2021, ora 20:38echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iașiau intervenit în municipiul Iași, Șoseaua Bucium, pentru descarcerarea și acordarea primului ajutor la un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme, accident soldat cu patru victime din care una încarcerată. Două persoane cu funcții vitale prezente și cu politraumatisme diverse au fost transportate la Spitalului Clinic Județean de Urgențe „SfSpiridon” Iași.
 • Echipajele SMURD au intervenit la 75 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut