INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN WEEKEND

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni.

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

 • În data de 05.02.2021, ora 19:30, Detașamentul 1 de Pompieri Iași, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Comunei Dumești, au intervenit în localitatea Păușești, comuna Dumești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 6 metri pătrați, aproximativ 50 kg de lână depozitată în pod și aproximativ 500 kg de plante furajere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum deteriorat.
 • În data de 05.02.2021, ora 19:30, Detașamentul 2 de Pompieri Iași, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Comunei  Schitu Duca, au acționat în localitatea Schitu Duca, comuna Schitu Duca, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 50 metri pătrați, obiecte de mobilier, aproximativ 50 kg de deșeuri din materiale plastice și textile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul.
 • În data de 06.02.2021, ora 18:30, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada I.P. Pavlov, pentru stingerea unui incendiu produs la autoturism. În urma incendiului au ars în proporție de 40% materialele combustibile din mase plastice și textile din compartimentul motor și bord. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un conductor electric defect ori neizolat corespunzător.
 • În data de 06.02.2021, ora 19:19, trei echipaje de stingere și un Echipaj de Prim Ajutor SMURD din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Grajduri, comuna Grajduri, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars acoperișul tip șarpanta din tablă pe astereală din lemn pe o suprafață de aproximativ 100 metri pătrați și obiectele de mobilier din 4 încăperi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.
 • În data de 08.02.2021, ora 00:01, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a acționat în localitatea Păun, comuna Bârnova, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la coșul de fum de la o casă de locuit. A ars funinginea din interiorul coșului de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine.
 • În data de 08.02.2021, ora 01:38, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Cristești, comuna Holboca, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la coșul de fum de la o casă de locuit. A ars 1 metru liniar de scândură din jurul coșului de fum din pod și aproximativ 1 metru pătrat tavan din lemn. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.
 • În data de 08.02.2021, ora 03:07, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al Comunei Mogoșești, au intervenit în localitatea Mogoșești, comuna Mogoșești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars astereala acoperișului din scândură și căpriori pe o suprafață de aproximativ 40 metri pătrați, obiecte de mobilier, uși și ferestre, aproximativ 30 kg de haine, documentele personale ale proprietarei. S-a degradat învelitoarea acoperișului din țiglă pe o suprafață de aproximativ 40 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.
Incendiu Grajduri

Intervenţii/misiuni

 • În data de 06.02.2021, ora 15:15, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Bulevardul Nicolae Iorga, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași pentru transportarea unei persoane supraponderale pe targă la locuința acesteia.
 • În data de 06.02.2021, ora 16:55, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Stejar, pentru deblocarea ușii unei locuințe. După  pătrunderea în apartament, proprietara a fost găsită în stare conștientă și predată unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași pentru îngrijiri medicale.
 • În data de 06.02.2021, ora 17:24, un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, strada Culturii, județul Iași, pentru degajarea și salvarea unui cățel rămas blocat într-un canal tehnic subteran.
 • În data de 06.02.2021, ora 21:40, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Sfântul Anastasie, în sprijinul unui echipaj SMURD – TIM pentru transportarea unei persoane supraponderale pe targă din locuință la ambulanță.
 • În data de 06.02.2021, un echipaj din cadrul inspectoratului a executat o misiune de preluare și transport materiale protecție personal COVID-19, de la Depozitul de Rezerve Proprii al IGSU din localitatea Tecuci, jud. Galați.
 • În data de 07.02.2021, ora 09:42, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Valea Lupului, comuna Valea Lupului, Aleea cu Nuci, județul Iași, pentru deblocarea ușii unei case, în interiorul acestuia aflându-se un minor.
 • În data de 07.02.2021, ora 16:11, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit la solicitarea Inspectoratului de Poliție Județean Iași, pentru căutarea unei persoane adulte, femeie de 32 ani, dispărută de la domiciliul din localitatea Horlești, comuna Horlești, județul Iași.
 • În data de 08.02.2021, ora 06:40 un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Aleea Tudor Neculai, pentru asigurarea măsurilor specifice la o țeavă de gaz fisurată.
 • Având în vedere evoluția  cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul  SARS-CoV-2, în perioada 05-08.02.2021, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 69 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În perioada 05-08.02.2021, echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 6 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la pacienții suspecți de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
 • În perioada 05-08.02.2021, echipajele ATPVM din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat o misiune de transport pacienți confirmați cu COVID-19, către unități spitalicești din municipiul Iași și/sau la domiciliul acestora.
 • În perioada 05-08.02.2021, echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune de decontaminare a autospecialelor, echipamentelor specifice și a personalului echipajelor inspectoratului.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 66 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut