INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI LA TRECEREA DINTRE ANI

Foto: Talpău Mihai

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni.

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

 • În data de 31.12.2020, ora 11:58, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în satul Borșa, comuna Vlădeni, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. Au ars acoperișul locuinței din lemn și plăci din azbociment pe aproximativ 40 de metri pătrați, diverse obiecte de mobilier, tâmplăria din lemn aferentă a două ferestre și a două uși, materiale textile, aproximativ 1000 kilograme articole de îmbrăcăminte și încălțăminte și aproximativ 500 kilograme de deșeuri din lemn, hârtie și carton. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un cablu electric defect.
 • În data de 31.12.2020, ora 13:06, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Aleea Mușatini, pentru stingerea unui incendiu produs la un punct gospodăresc de salubrizare. Au șase containere din plastic destinate colectării selective a deșeurilor precum și deșeurile din acestea, aproximativ 500 de kilograme. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
 • În data de 31.12.2020, ora 19:18, Secția de Pompieri Pașcani în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență a Comunei Mogoșești-Siret au intervenit în satul Muncelul de Sus, comuna Mogoșești-Siret, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. Au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 140 metri pătrați, aproximativ 2 tone de materiale textile, elemente de mobilier aflate în interiorul locuinței, electrocasnice și documente personale ale proprietarilor. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sobă.
 • În data de 31.12.2020, ora 22:08, Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în orașul Târgu Frumos, Aleea Bogdan Vodă, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un punct de colectare deșeuri. Au ars aproximativ 3000 kilograme de deșeuri și 4 containere din material plastic. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
 • În data de 01.01.2021, ora 02:33, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Strugurilor, pentru stingerea unui incendiu produs la o autoutilitară. Au ars elementele combustibile din componența autoutilitarei. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost utilizarea necorespunzătoare a artificiilor.
 • În data de 01.01.2021, ora 20:10, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos, în cooperare cu un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Petrodava” al județului Neamț, au intervenit în satul Răchiteni, comuna Răchiteni, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață aproximativă de 60 metri pătrați. Au ars mai multe piese de mobilier, tâmplăria din lemn a două uși din lemn, trei ferestre din aluminiu și PVC, produse electronice și diverse materiale textile aflate în încăperile afectate. Au fost asistate medical de către un echipaj SMURD patru persoane care locuiau în locuință, cu atacuri de panică, două dintre acestea (mamă și fiică) au fost transportate la Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului de Boli Cronice ”Sfântul Ioan” Târgu Frumos. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la echipamentele electrice improvizate cu contacte electrice imperfecte.
 • În data de 02.01.2021, ora 17:57, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Fântânilor, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. Au ars elementele combustibile din partea stângă spate al autoturismului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.

Intervenţii/misiuni

 • În data de 31.12.2020, ora 17:05, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit la un accident rutier soldat cu trei victime produs pe DN 24, pe raza satului Poieni, comuna Schitu Duca, județul Iași. Victimele, toate conștiente (bărbat, 31 ani cu traumatism cranio-cerebral și facial, femeie 28 ani cu afecțiuni la nivelul coloanei vertebrale și pieptului și un copil în vârstă de 2 ani fără afecțiuni medicale identificate) au fost preluate de către ambulanța de Terapie Intensivă Mobilă și cea a Serviciului de Ambulanță Județean Iași prezentă la locul intervenției. Victimele au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalul Clinic Județean de Urgență ,,Sf. Spiridon” Iași.
 • În data de 31.12.2020, ora 19:12, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit la un accident rutier produs în satul Dumbrava, comuna Ciurea, județul Iași. În urma accidentului rutier au rezultat șase victime, conștiente, neîncarcerate. După acordarea asistenței medicale de urgență, două victime au fost transportate la spital de către ambulanțele TIM și EPA, trei victime au fost transportate la spital de către echipajele Serviciului de Ambulanță Județean Iași, iar o victimă a refuzat transportul la spital.
 • În data de 01.01.2021, ora 01:53, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Bulevardul Profesor Dimitrie Mangeron, la un accident rutier în urma căruia a rezultat o victimă conștientă, încarcerată. După executarea manevrelor de descarcerare, victima a fost preluată de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași și transportată la spital.
 • În data de 03.01.2021, ora 19:42, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit la un accident rutier produs pe DN 28 între localitățile Comarna și Osoi, județul Iași. În urma accidentului rutier au rezultat cinci victime, conștiente, neîncarcerate. După acordarea asistenței medicale de urgență, trei victime au fost transportate la spital de către ambulanțele EPA, o victimă a fost transportată la spital de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, iar o victimă a refuzat transportul la spital.
 • Având în vedere evoluția  cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul  SARS-CoV-2, în perioada de referință, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 26 misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În data de 31.12.2020, două echipaje din cadrul  Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 4 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la pacienții suspecți de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
 • În data de 31.12.2020, două echipaje din cadrul inspectoratului au executat o misiune de preluare din municipiul Onești, județul Bacău a testelor rapide antigen pentru detectarea infecției cu COVID-19 și distribuirea acestora către unitățile spitalicești din județul Iași.
 • În data de 31.12.2020, ora 11:42, un echipajdin cadrul  Detașamentului 1 de Pompieri Iași a  intervenit pentru degajarea și salvarea unui câine rămas blocat în canalul tehnic al unei clădiri de locuit colective din municipiul Iași, strada Cazărmilor.
 • În data de 31.12.2020, ora 12:45, un echipajdin cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în  municipiul Iași, Bulevardul Socola, pentru deblocarea ușii unui apartament dintr-o clădire de locuit colectivă. După pătrunderea în locuință, proprietarul, bărbat în vârstă de 53 de ani, a fost găsit în sincopă cu stări de confuzie, a fost asistat medical de un echipaj de prim ajutor calificat și ulterior a fost transportat la o unitate spitalicească din municipiul Iași.
 • În data de 31.12.2020, ora 13:10, un echipajdin cadrul inspectoratului a executat o misiune de transport concentratoare de oxigen de la Spitalul Clinic Căi Ferate Pașcani la Spitalul de Boli Infecțioase ,,Sfânta Parascheva” Iași și la Secția Exterioară Modulară Lețcani.
 • În data de 31.12.2020, ora 16:53, un echipaj de descarceraredin cadrul  Detașamentului 1 de Pompieri a intervenit în municipiul Iași, Bulevardul Alexandru cel Bun, pentru salvarea și evacuarea unui adult însoțit de opt copii rămași blocați într-un lift.
 • În data de 01.01,2021, un echipaj din cadrul Secției de pompieri Târgu Frumos – Punctul de lucru Hârlău a executat o activitate de întreținere a cortului destinat triajului epidemiologic din cadrul Spitalului Orășenesc Hârlău.
 • În data de 01.01.2021, ora 17:09, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, Șoseaua Păcurari, pentru transportul unei persoane supraponderale de la domiciliu la ambulanța Serviciului de Ambulanță Județean Iași.
 • În data de 01.01.2021, ora 01:32, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Ciric, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transportarea unei persoane supraponderale pe targă la ambulanță.
 • În intervalul 31.12.2020-04.01.2021, echipajul ATPVM din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au executat 4 misiuni de transport pacienți confirmați cu COVID-19, către unități spitalicești din municipiul Iași.
 • În intervalul 31.12.2020 – 04.01.2021, echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 5 misiuni de decontaminare al autospecialelor, echipamentelor specifice și a personalului echipajelor inspectoratului.
 • În data de 02.01.2021, ora 09:45, un echipajdin cadrul  Detașamentului 2 de Pompieri Iași a  intervenit în municipiul Iași, strada Mihail Cornea, pentru degajarea și salvarea unei pisici rămasă blocată într-un gard.
 • În data de 03.01.2021, ora 15:00, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a executat un transport cu personal medical din municipiul Iași către Spitalul Orășenesc Buhuși.
 • În data de 03.01.2021, ora 19:55, un echipajdin cadrul  Detașamentului 2 de Pompieri Iași a  intervenit în municipiul Iași pentru degajarea și salvarea unei pisici rămasă blocată pe un stâlp.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 105 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut