INTERVENŢIILE POMPIERILOR ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Incendiu casă
Incendiu casă

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni.

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

  • În data de 16.02.2021, ora 17:08echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit pe șoseaua Bârnova, comuna Bârnova, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. În urma incendiului a ars astereala din lemn a acoperișului cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aproximativ 40 metri pătraţi. S-au degradat coșul de evacuare a fumului, aproximativ 50 metri pătraţi de învelitoare din tablă și aproximativ 60 metri pătraţi de tavan din plăci de rigips. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coşul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile.

Intervenţii/misiuni

  • Având în vedere evoluția  cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, în data de 16.02.2021, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 16 misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
  • În data de 16.02.2021, echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 2 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la pacienții suspecți de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
  • Având în vedere temperaturile scăzute, în data de 16.02.2021echipaje din cadrul inspectoratului au executat misiuni de patrulare în județul Iași, ce au constat în identificarea persoanelor fără adăpost expuși frigului, în vederea transportării acestora către centrele de asistență socială pe timpul nopții.
  • În data de 16.02.2021, ora 14:45, Detașamentului 1 de Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice la o defecțiune apărută la instalația electrică a unui autoturism aflat în mers, care se manifesta prin degajare de fum.
  • În data de 16.02.2021, ora 14:00, echipaje din cadrul Detașamentului  2 de Pompieri Iași au intervenit pentru deblocarea ușii unui imobil, din municipiul Iași, strada Libertății. După realizarea accesului în imobil, s-a găsit o persoana semiconștientă, care ulterior a fost predată unui echipaj medical.
  • În data de 16.02.2021, echipajul CBRNe din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune de decontaminare a autospecialelor şi echipamentelor specifice. 

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

  • Echipajele SMURD au intervenit la 25 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut