INTERVENŢIILE POMPIERILOR ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Incendiu Popricani 18.02.2021
Incendiu Popricani 18.02.2021

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni.

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

 • În data de 18.02.2021, ora 17:00două echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Mădârjac, comuna Mădârjac, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars acoperișul din tablă pe astereală din lemn pe o suprafață de aproximativ 40 metri pătraţi și termoizolația pe o suprafață de aproximativ 4 metri pătraţi. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coşul de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic față de materiale combustibile.
 • În data de 18.02.2021, ora 17:00un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Hârlău a intervenit în orașul Hârlău, pentru stingerea unui incendiu produs la un coș de fum al unei locuințe individuale. În urma incendiului a ars funinginea depusă pe pereți interiori ai coșului de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coşul de fum necurăţat de funingine.
 • În data de 18.02.2021, ora 19:51un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Hârlău a intervenit în localitatea Zlodica, comuna Ceplenița, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars planșeul din lemn pe o suprafață de aproximativ 15 metri pătraţi, o canapea și s-au degradat tavanul pe o suprafață de aproximativ 60 metri pătraţi, tencuiala pereților pe o suprafață de aproximativ 60 metri pătraţi, două ferestre și o ușă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect ori neizolat corespunzător.
 • În data de 18.02.2021, ora 21:46trei echipaje de stingere și un echipaj de prim ajutor din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Popricani, comuna Popricani, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. În urma incendiului au ars acoperișul din tablă pe astereală din lemn pe o suprafață de aproximativ 300 metri pătraţi, diverse aparate electrice, aproximativ 300 kilograme de materiale textile, diverse acte, o centrală termică, două aparte electrocasnice mari, aproximativ 200 kilograme de material lemnos și s-au deteriorat trei ferestre, două uși, aproximativ 150 metri pătraţi de planșeu, instalația electrică a locuinței și aproximativ 500 metri pătraţi de zugrăveală interioară și exterioară. Cauza probabilă de producere a incendiului a fostun aparat electric lăsat sub tensiune.

Intervenţii/misiuni

 • Având în vedere evoluția  cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, în data de 18.02.2021, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 15 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În data de 18.02.2021, două echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 2 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la domiciliul pacienților suspecți de infectare cu SARS-CoV-2.
 • În data de 18.02.2021, ora 09:00, un echipaj de prim ajutor din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență precum și pentru asigurarea asistenței medicale de urgență, pe timpul desfășurării ședințelor de tragere ale personalului I.P.J. Iași, în cadrul poligonului Șorogari.
 • În data de 18.02.2021, ora 09:40, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, aleea Decebal, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi, pentru transport persoană supraponderală. 
 • În data de 19.08.2020, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a executat o misiune de transport materiale protecție personal COVID-19, de la Depozitul de Rezerve Proprii al I.G.S.U. din localitatea Mizil, județul Prahova. 

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor mondiale

 • În data de 18.02.2021, ora 11:39, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Rediu, comuna Rediu, judeţul Iași, pentru preluarea unei bombe aruncător de mare capacitate, care a fost transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 28 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Accessibility