INTERVENŢIILE POMPIERILOR ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Incendiu cu victimă - 13 februarie 2021
Incendiu cu victimă - 13 februarie 2021

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni.

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

 • În data de 22.02.2021, ora 12:21, un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, pentru stingerea unui incendiu de deșeuri textile. În urma incendiului au ars aproximativ 200 kilograme de materiale textile din interiorul unei tubulaturi de protecție a unei conducte de transport gaze naturale. Cauza probabilă de producere a incendiului a fostfocul deschis în spații deschise.
 • În data de 22.02.2021, ora 15:08, două echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Valea Lupului, comuna Valea Lupului, judeţul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la acoperișul unei locuințe individuale. În urma incendiului au ars astereala acoperișului din lemn pe o suprafață de aproximativ 50 metri pătraţi, materialele combustibile din interiorul bucătăriei și s-au degradat tabla acoperișului pe o suprafață de aproximativ 60 metri pătraţi, tencuiala din bucătărie, 3 ferestre și o ușă metalică. Cauza probabilă de producere a incendiului a fostsistemul de încălzire amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

Intervenţii/misiuni

 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, în data de 22.02.2021, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 34 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • În data de 22.02.2021, două echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 2 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la domiciliul pacienților suspecți de infectare cu SARS-CoV-2.
 • În data de 22.02.2021, echipajul CBRNe din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat omisiuni de decontaminare a autospecialelor şi echipamentelor specifice.
 • În data de 22.02.2021, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a executat o misiune de recunoaștere în teren la un obiectiv din raionul de intervenție, din municipiul Iași, în vederea asigurării desfășurării în condiții de operativitate și eficiență, a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.
 • În data de 22.02.2021, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune de preluare a 2500 de teste rapide antigen COVID-19 de la Depozitul de Rezerve Proprii al I.G.S.U. din localitatea Mizil, județul Prahova, pentru transportarea si distribuirea la Spitalul Clinic de Recuperare Iași.
 • În data de 22.02.2021, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a executat omisiune de transport a două cadre medicale, care au fost detașate în cadrul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției din localitatea Ciolpani, judeţul Ilfov.
 • În data de 22.02.2021, ora 16:22, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Lascăr Catargi, pentru degajarea și salvarea unei pisici rămasă blocată într-un copac. După ce a fost salvată, pisica a fost returnată proprietarilor.
 • În data de 22.02.2021, ora 20:27, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice, în urma producerii unei avarii la un stâlp de linie electrică, aferent instalației publice de transport și distribuție a energiei electrice din municipiul Iași.
 • În data de 22.02.2021, ora 21:40, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Amurgului, în sprijinul unui echipaj de Terapie Intensivă Mobilă S.M.U.R.D, pentru transport persoană supraponderală.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 37 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut