13 SEPTEMBRIE – ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA PROGRAMUL ACTIVITĂŢILOR

13 septembrie Ziua Pompierilor din România

În fiecare an, la data de 13 septembrie este aniversată Ziua Pompierilor din România.
Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi organizează o serie de manifestări dedicate aniversării a 169 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii şi a „Zilei Pompierilor din România”, după cum urmează :

În data de 10 septembrie

Între orele 10:00 –14:00, în incinta Ansamblului Palas Iași, se vor desfășura acțiuni de informare a cetățenilor și distribuire de pliante specifice campaniilor de informare preventivă: ”R.I.S.C.” și ”Nu tremur la cutremur”. De asemenea, persoanele interesate vor fi consiliate cu privire la modalitățile prin care pot deveni pompieri militari.

În data de 13 septembrie

Între orele 09:00 -12:00, va avea loc un ceremonial de depunere de coroane de flori la mormintele eroilor pompieri (cimitirul Eternitatea Iaşi, cimitirul Târgu Frumos şi cimitirul din satul Sticlăria – comuna Scobinţi).

Între orele 09:00-18:00, va fi organizată “Ziua Porţilor Deschise”, activitate desfăşurată în subunităţile ISUJ Iaşi (Detaşamentul 1 Iaşi, Detaşamentul 2 Iaşi, Secţia Paşcani, Staţia Târgu Frumos).

Între orele 09:00 -12:00, vor fi organizate activități de informare a elevilor și distribuire de materiale specifice campaniilor ”R.I.S.C.” și ”Nu tremur la cutremur” în unități de învățământ din municipiul Iași.

Între orele 10:00 – 20:00, pe esplanada din faţa Complexului Palas – Zona Palatului Culturii, va avea loc o expoziție a autospecialelor și a tehnicii de intervenţie și vor fi efectuate exerciţii demonstrative cu privire la procedeele de descarcerare și acordare a primului ajutor.
De ziua noastră, le mulțumim cetățenilor pentru încrederea acordată și îi asigurăm că suntem pregătiți să intervenim în situații de urgență, zi de zi, 24 de ore din 24.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

You may also like...

Sari la conținut