Acţiune de informare a pompierilor ieşeni la Universitatea de Medicină şi Farmacie

Ziua de 13 octombrie a constituit o ocazie pentru reprezentanţii ISU Iaşi de a se afla din nou printre ieşeni, de această dată cu prilejul Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

Pentru a sublinia importanţa cunoaşterii măsurilor de protecţie la dezastre naturale, salvatorii ieşeni au organizat, la Universitatea de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa Iaşi, o acţiune de informare preventivă urmată de un un exerciţiu practic privind modul de comportare în cazul producerii unui seism.

Întrucât judeţul Iaşi este poziţionat într-o zonă cu risc major de a se produce un cutremur, cei aproximativ 200 de studenţi şi salariaţi participanţi la acţiune au primit informaţii referitoare la:

  • măsuri de protecţie la cutremur în clădirile destinate învăţământului;
  • măsuri de protecţie la seism în alte situaţii (la casă, în maşină, în mijloace de transport în comun, la bloc).

Pompierii ieşeni au amintit faptul că recomandările de protecţie la cutremur prezentate se aplică în multe ţări cu zone seismice (Japonia, SUA), regula fiind:
Jos sub un birou/masă! Protejează-te!Ţine-te!
Odată ce mişcarea seismică s-a declanşat, aveţi suficient timp la dispoziţie pentru a vă proteja, dacă sunteţi pregătiţi din timp! Reţineţi că este foarte important să evitaţi deplasările de orice fel în timpul cutremurului!

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

You may also like...

Sari la conținut