Avansări în grad ale pompierilor ieșeni

Motiv de sǎrbǎtoare pentru militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași, unii dintre colegi au fost avansați în gradul următor

În fiecare an, în ziua de 1 august, cadrele militare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care au îndeplinit stagiul minim în grad sunt avansate în gradul următor. Este şi cazul a 59 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgență (ISUJ) „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iași, care au împlinit stagiul minim în grad în cursul anului 2020 şi îndeplinesc condiţiile legale.

Dintre aceştia, șase ofiţeri au fost avansați, de la gradul de maior la cel de locotenent-colonel; doi ofițeri de la gradul de căpitan la gradul de maior, iar șapte ofițeri de la gradul de sublocotenent la cel de locotenent. De asemenea, doi maiștri militari au fost avansați la gradul de maistru militar clasa I-a, respectiv clasa a III-a; douăzeci și doi subofiţeri au fost avansaţi de la gradul de plutonier adjutant, la gradul de plutonier adjutant şef; unsprezece salvatori de la gradul de plutonier major la gradul de plutonier adjutant; unul de la gradul de plutonier, la gradul de plutonier major, iar opt dintre ei de la gradul de sergent major, la gradul de plutonier, cu data de 31 iulie 2020 a fost citit ordinul de înaintare în grad.

De altfel, numărul militarilor a fost mărit prin venirea unui absolvent al Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Pompieri.

Ceremonia s-a desfășurat într-un cadru festiv, în prezenţa colegilor, salvatorii ieșeni fiind avansaţi în grad şi felicitaţi de către (d) inspectorul şef, colonel Grădinaru Ionuț – Ciprian.

Colegii prezenţi la eveniment i-au felicitat la rândul lor pe cei care, începând cu această dată, au trecut într-o nouă etapă a carierei militare.

Compartimentul Informare și Relații Publice

You may also like...

Accessibility