Degajarea zăpezii și a țurțurilor

Print Friendly, PDF & Email

            Misiune de degajare a țurțurilor de gheață (etaj 8) un real pericol pentru pietoni. Intervenția realizată în municipiul Iași, strada Sarmisegetuza, de către un echipaj de intervenție care încadrează autospeciala de salvare și intervenție de la înălțimi din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași.

            Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al județului Iași reamintește cetățenilor că au responsabilitatea legală de îndepărtare a țurțurilor formați la streșinile și jgheaburile imobilelor pe care le dețin sau le administrează. Există pericolul ca prin desprindere să rănească oamenii și să distrugă bunuri materiale.

            Atunci când există risc iminent de cădere a țurțurilor formați la imobile, proprietarul/administratorul are obligația de a lua măsuri pentru avertizare și marcare a perimetrului expus riscurilor.

            Intervenția pompierilor se poate realiza doar în situații speciale, atunci când sunt puse în pericol vieți și/sau se pot produce pagube materiale, iar înălțimea imobilelor sau condițiile de amplasare a acestora nu permit administratorilor imobilelor să acționeze în siguranța pentru îndepărtarea țurțurilor.

            Reamintim faptul că persoanele fizice și juridice au obligația ca, pe timp de iarnă, să îndepărteze țurțurii de gheață formați la nivelul acoperișului imobilului, să curețe în maxim 24 h după încetarea ninsorii zăpada depusă și gheața formată pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau unde își desfășoară activitatea, a sediilor de firmă, a curților sau terenurilor deținute, astfel încât traficul pietonal să se desfășoare în condiții normale.

            La imobilele în care la parter funcționează societăți comerciale sau prestatori de servicii, obligațiile menționate revin acestor unități pe timpul funcționării lor.

            Ne dorim să ne bucurăm împreună de aceste zile, fără evenimente care să ne pună viața în pericol! Țineți cont de sfaturile noastre, respectați măsurile de prevenire a oricăror situații de urgență și respectați în continuare măsurile necesare pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus!

Salvatorii ieșeni vă urează sărbători liniștite,

lipsite de evenimente care să vă pună în pericol viața sau bunurile!

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice 

You may also like...

Sari la conținut