Elevii ieşeni sunt aşteptaţi să participe la concursul „Prietenii Pompierilor”

Ca în fiecare an, în luna mai are loc etapa judeţeană a concursului „Prietenii Pompierilor”, competiţie organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al Judeţului Iaşi. Această competiție este dedicată copiilor care vor să cunoască mai multe despre impactul situațiilor de urgență asupra oamenilor și a mediului, precum și celor care doresc să-și depășească propriile limite în ceea ce privește pregătirea fizică.

Astfel, în data de 11 mai a.c., începând cu orele 09.00, pe Stadionul „Tineretului” din cartierul Tătăraşi, municipiul Iaşi, elevii din cercurile „Prietenii Pompierilor”, constituite în unităţile de învăţământ din judeţ, se vor întrece pe parcursul a trei probe specifice situaţiilor de urgenţă. Concurenţii vor trebui să arate că şi-au însuşit informaţiile teoretice referitoare la măsurile de apărare împotriva incendiilor şi că au abilităţile practice şi forma fizică necesare parcurgerii celor două probe practice: „Pista cu obstacole” şi „Ştafeta de 400 m cu obstacole”.

Condiţiile ce trebuie îndeplinite pentru înscrierea şi participarea la această competiţie sunt precizate în Regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului cercurilor tehnico aplicative de elevi „Prietenii pompierilor”, postat pe site-ul ISUJ Iaşi, www.isujis.ro, secțiunea .

La sfârşitul competiţiei, concurenţii vor fi premiaţi în funcţie de rezultatele obţinute.

Pompierii ieşeni doresc mult succes concurenţilor şi aşteaptă la linia de START cât mai multe echipaje !

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

You may also like...

Sari la conținut