Grav accident rutier produs în municipiul Iași, pe șoseaua Păcurari

Aseară la ora 01:00, un autoturism a intrat într-un gard, ulterior a fost proiectat într-o furgonetă parcată cu materiale pentru efectuarea lucrărilor de mentenanță a drumului public iar muncitorii erau în spatele furgonetei.

În urma accidemtului rutier, partu adulți au fost transportați la spital iar alți patru au decedat la locul evenimentului rutier.

Au intervenit la fața locului pompierii militari ai Detașamentului 1 de Pompieri Iași cu două autospeciale de descarcerare, o ambulanță SMURD TIM, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o ambulanță SMURD B2 cu sprijinul a trei echipaje SAJ și echipajele poliției rutiere.

Cauzele producerii accidentului rutier sunt cercetate de către echipajele poliției rutiere sosite la locul evenimentului rutier.

Măsuri preventive în vederea evitării accidentelor rutiere:

  • Păstrați distanța legală în mers față de autovehiculele care rulează în fața dumneavoastră.
  • Adoptați o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculului și efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, evitând efectuarea depăşirilor care în condiţiile unui trafic rutier aglomerat şi a vremii nefavorabile se dovedesc a fi extrem de periculoase.
  • Evitaţi supraaglomerarea autoturismului, prea multe persoane în vehicul pot să vă distragă atenţia la volan şi să-i puneţi, ulterior, pe toţi în primejdie.
  • Reduceți viteza și conduceți cu atenție sporită în zona trecerilor pentru pietoni.
  • Acordați întotdeauna prioritate pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii.
  • Conduceţi cu prudenţă și respectați regimul legal de viteză. Oricât de grăbiţi ați fi şi oricâtă nervozitate s-ar acumula în aceste zile din cauza aglomeraţiei de pe şosele, păstraţi-vă calmul şi răbdarea. Viaţa dumneavoastră este mai preţioasă decât câteva clipe câştigate printr-o manevră bruscă sau hazardată!
  • Utilizați centura de siguranță oricât de scurt ar fi traseul de parcurs!
  • Folosiți dispozitivul ”mâini libere”  atunci când vorbiți la telefon și vă  deplasați  cu autovehicul, astfel încât să puteți fi atent la traficul rutier.
  • Nu opriți în locuri interzise, pe trotuare sau pe pistele destinate bicicliștilor.
  • Evitaţi consumul de alcool, substanțe psihoactive sau medicamente cu efect similar şi nu vă urcaţi la volan dacă sunteţi prea obosit.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut