INCENDIU, CUTREMUR: DORIȚI SĂ FIȚI ÎN SIGURANȚĂ?

Timp de 5 zile, în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie a.c., pompierii ieșeni vor desfășura acțiuni de informare și educare a populației, în cadrul campaniilor naționale „R.I.S.C” și „Nu tremur la cutremur”. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă vor merge, în fiecare dintre aceste zile, între orele 10:00 și 14:00, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, Esplanada Palas Mall și în Piața Unirii, pentru a transmite ieșenilor informații referitoare la necesitatea luării măsurilor de prevenire a incendiilor în locuințe, dar și regulile de protecție în cazul unui cutremur.

Noua campanie comună de informare R.I.S.C.- „Mai bine previi, decât să nu fii!”, derulată de I.G.S.U. și unitățile subordinate, împreună cu E.ON România, evidențiază faptul că pierderile de vieți omenești produse în urma incendiilor din locuințe, pot fi prevenite prin adoptarea de către cetățeni a unei atitudini proactive și montarea unor detectoare de incendiu. Detectoarele de incendiu emit semnale acustice şi luminoase, sesizând un incendiu. Aceste dispozitive se pot monta în camere, pe holuri, în casa scării, pe tavan sau cât mai aproape de mijlocul încăperilor, dar nu se amplasează în băi sau bucătării. De asemenea, pentru prevenirea unor incidente cu urmări grave, pompierii recomandă ieșenilor curăţarea coşurilor de fum de două ori pe an (o dată obligatoriu înainte de începerea sezonului rece), apelarea la persoane autorizate în cazul efectuării unor lucrări la instalaţiile electrice sau de gaz, repararea și exploatarea în siguranţă a sobelor.

În scopul formării şi dezvoltării abilităţilor privind modul de comportare pe timpul manifestării unui seism, pompierii ieșeni vor distribui pliante cu măsuri de protecție, cetățenilor care se vor afla în zonele menționate. Un astfel de eveniment nu poate fi prevenit, nu putem şti când se va produce, dar consecinţele lui pot fi mai puţin grave, dacă fiecare dintre noi înţelegem să ne pregătim şi să ne comportăm corect într-o astfel de situaţie.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

You may also like...

Sari la conținut