Începe etapa judeţeană a concursurilor Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă

Concursuri-SVSU-SPSU
Etapa naţională a concursurilor serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă

La fel ca în fiecare an, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al Judeţului Iaşi, cu sprijinul Consiliului Judeţean Iaşi, organizează etapa judeţeană a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situaţii de Urgenţă, competiţie ce are ca principal obiectiv perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor necesare intervenţiilor în situaţii de urgenţă.

Concursurile se vor desfăşura în zilele de 10 iunie pentru serviciile private şi respectiv 11 iunie pentru cele voluntare, începând cu ora 10:00, pe Stadionul Tineretului Tătărași din municipiul Iaşi.

Astfel, membrii serviciilor voluntare şi private vor avea de parcurs trei probe practice – “Pista cu obstacole pe 100 m”, „Ştafeta 4 x 100 m” şi „Dispozitivul de intervenţie”, unde vor demonstra că şi-au însuşit modul de utilizare a tehnicii din dotare şi că sunt pregătiţi să intervină pentru stingerea incendiilor care pot izbucni la gospodăriile populaţiei sau la diferite instituţii şi obiective economice.

Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă este postat pe site-ul ISUJ Iaşi, www.isujis.ro.

Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă clasate pe primele trei locuri vor fi recompensate, la finalul concursurilor, cu medalii şi cupe asigurate de către Consiliul Judeţean Iaşi. De asemenea, serviciile care vor ocupa locul I vor participa, în perioada 01-15 iulie, la etapa interjudețeană.

Amintim rezultatele deosebite obţinute de către Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Lespezi la etapa naţională în ultimii ani: locul I în anul 2014, locul IV în 2015, locul I în 2016.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al Judeţului Iaşi urează mult succes serviciilor participante!

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

You may also like...

Sari la conținut