Măsuri preventive de Rusalii

Având în vedere faptul că, în minivacanța ce urmează este preconizat un aflux mare de persoane, atât în  unitățile turistice, cât și în zonele de agrement și biserici, riscul de apariție a evenimentelor care pot genera situații de urgență devine crescut.

Astfel, în această perioadă, zilnic, peste 140 de pompieri ieșeni vor fi la datorie în permanență, pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență și să asigure intervenția în situații de urgență, cu 67 de autospeciale și mijloace de intervenție.

Pentru a evita evenimentele deosebite, salvatorii ieșeni le recomandă cetățenilor:

Dacă participați la manifestări cu public numeros – spectacole, cluburi, zone comerciale:

  • Nuintroduceţi în zonele cu aglomerări de persoane substanţe inflamabile;
  • Nu intraţi în cluburile unde s-a depăşit deja capacitatea acestora;

Dacă sunteți cazaţi la unităţile de turism și agrement:

  • Nu fumaţi în cameră;
  • În cazul izbucnirii unui incendiu în hotel, părăsiţi imediat clădirea urmând instrucţiunile din Planul de evacuare. Nu vă întoarceţi pentru a vă lua bunuri personale;

Dacă participați la manifestări religioase:

  • Nu parcaţi autoturismul pe căile de acces-evacuare din zonele respective, îngreunând astfel accesul echipajelor de intervenţie.

Totodată, având în vedere faptul că, din această după amiază și până duminică seara se află în vigoare o atenționare meteorologică de Cod Galben de precipitații abundente și instabilitate atmosferică, în cazul în care vor fi înregistrate efecte generate de fenomenele meteorologice, salvatorii ieșeni sunt pregătiți să acționeze în sprijinul populației și a administrației publice locale.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut