MISIUNI ALE POMPIERILOR IEŞENI DERULATE ÎN CONTEXTUL PROTEJĂRII DE INFECŢIA SARS-COV-2, ÎN PERIOADA 14 – 21.10.2020

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Mihail Grigore Sturdza” al Judeţului Iaşi au desfăşurat în perioada 14 – 21.10.2020 acţiuni de prevenire, informare în contextul protejării de infecţia cu noul coronavirus Covid-19.

Au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile, şcolile, primăriile, unităţile de comerţ şi alimentaţie publică din diferite unităţi administrativ teritoriale la nivelul judeţului Iaşi şi universităţi din municipiul Iaşi, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Unele activități au fost desfășurate în comun cu poliţiști, poliţişti locali, reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Direcției de Sănătate Publică și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului.

Au fost verificate şi îndrumate 94 de societăți comerciale, 7 UAT-uri, 16 şcoli și 3 universităţi, campusuri studenţeşti, au fost verificate peste 2000 de persoane. În urma neregulilor constatate pe parcursul acțiunilor personalul I.S.U.J. Iaşi au aplicat cinci de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 7.000 de lei, în alt context decât măsurile de respectare a recomandărilor/interdicţiilor pe timpul stării de alertă şi 94 de avertismente pentru persoanele identificate care nu respectă măsurile de protecţie individuală.

Conform statisticii COVID 19, https://datelazi.ro/, judeţul Iaşi are 8.446 cazuri, cu un indice de infectare 1,95 la mia de locuitori, iar pe municipiul Iaşi cu o rata de infectare de 2,66 la mia de locuitori, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă recomandă cetăţenilor să respecte conduita socială în prevenirea răspândirii noului coronavirus (Covid-19), să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. În conformitate cu prevederile Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr.13/31.08.2020, portul măștii de protecție este obligatoriu pe raza întregului județ, inclusiv în spațiile deschise, sancțiunea pentru această abatere fiind cuprinsă între 500 și 2.500 lei.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Accessibility