MISIUNI DESFĂȘURATE DE POMPIERII IEŞENI, PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI COVID -19

Având în vedere numărul mare de infectări la nivel național și județean cu noul coronavirus (COVID-19), echipaje mobile din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au organizat acțiuni de prevenire și informare a cetățenilor, atât de pe raza municipiului Iaşi, cât și în localitățile cu grad ridicat de pericol de pe raza județului.

Slider image
Slider image
Slider image

În perioada 26.10-01-11.2020, personalul Inspecției de Prevenire, alături de personalul operativ, au desfășurat 21 de misiuni, în colaborare cu alte instituţii, de verificare a modului privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării  de alertă. În acest sens, au fost efectuate controale și activități de informare preventivă la unităţile administrativ teritoriale la care incidenţa depăşeşte 1,5 la mie, fiind verificate 160 de instituţii şi operatori economici. Echipele de control au acţionat, îndeosebi, în zonele aglomerate ale municipiului, în pieţe, unităţi de cult, instituţii de învăţământ, în centrele comerciale şi la unitățile de turism și alimentație publică.

Pentru transmiterea informațiilor preventive către un număr cât mai mare de persoane, autospecialele de pompieri s-au deplasat pe străzile localităților unde există un risc epidemiologic ridicat, și au transmis prin intermediul sistemelor audio, mesaje de informare preînregistrate, prin staţiile audio din dotare cu privire la principalele recomandări preventive și măsurile impuse de autorități, astfel:

Recomandările transmise sunt următoarele:

  • folosiți în mod corect masca de protecție! Aceasta trebuie să vă acopere nasul și gura, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur!;
  • spălați-vă pe mâini cât mai des, cu apă și săpun, cel puțin 20 de secunde!;
  • nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile neigienizate!;
  • evitați locurile aglomerate unde sunteți expuși la contact direct sau la interacțiune cu un număr mare de persoane;
  • feriți copiii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafețe sau obiecte comune;
  • păstrați o distanță semnificativă, de un metru și jumătate, față de celelalte persoane pe care le întâlniți;
  • dacă vă aflați în transportul în comun încercați să nu stați față în față cu ceilalți călători;
  • limitați, cât de mult puteți, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă;
  • evitați contactul cu suprafețele care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.

Acțiunile de informare, respectiv de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2, vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iaşi solicită cetățenilor să respecte regulile și recomandările făcute de către autorități, pentru ca, împreună, să-i protejăm pe cei dragi si să reușim diminuarea efectelor acestei pandemii.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut