Pompieri ieşeni sub drapel, de Ziua Drapelului Naţional

Miercuri, 26 iunie, începând cu ora 9.30, în Piaţa Tricolorului din Iaşi, pompierii ieşeni au defilat de Ziua Drapelului Național al României.

Pompierii militari, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi au marcat prin ceremonialul militar, public, organizat în Piaţa Tricolorului din municipiul Iaşi, alături de militarii Ministerului Apărării Naţionale şi colegii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi, Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi, Consiliul Judeţean Iaşi, alţi invitaţi la ceremonial de Ziua Drapelului Național al României – acesta fiind simbolul luptei poporului român pentru libertate, iar fiecărui cetăţean amintindu-i datoria de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României.

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această zi va fi marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.
Tricolorul este un simbol naţional, prevăzut în Constituţia României din 1991, modificată şi completată prin Legea de revizuire nr. 429/2003.
Drapelul Național al României este un tricolor cu benzi verticale, începând de la lance, albastru, galben și roșu.

You may also like...

Sari la conținut