Rezultate finale la etapa judeţeană a Concursurilor Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situații de Urgență

După doi ani de pauză, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al Județului Iași a organizat etapa județeană a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență.

Îndemânare, rapiditate, ambiție și fair-play la concursurile profesionale acestea au fost atuurile participanților.

Începând cu ora 08.00, membrii serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență din județul Iași s-au întâlnit la Baza Sportivă Țuțora pentru a-și dovedi aptitudinile şi deprinderile necesare intervenţiilor în situaţii de urgenţă.

Echipajele de pompieri civili înscrise la startul acestei competiției au fost Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență (S.V.S.U.) ale comunelor Mironeasa, Lespezi și Scânteia și trei echipaje de la Serviciile Private pentru Situații de Urgență (S.P.S.U.) – S.C. Antibiotice S.A. Iași, S.C. Egros-Trade S.R.L. Iași și S.C. Termo-Service S.A. Iași.

Participanții au avut de trecut trei probe de foc, toate contra-cronometru, și anume: pista cu obstacole pe 100 m, ștafeta 4 x 100 m și dispozitivul de intervenție.

După o întrecere viu disputată, la care doar sutimile au făcut departajarea, clasamentul final cu primele trei echipaje, atât pentru SPSU, cât și pentru SVSU, s-a prezentat astfel:

la Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență, constituite la nivelul localităților din județul Iași:

  • locul I – S.V.S.U. al comunei Lespezi;
  • locul II – S.V.S.U. al comunei Mironeasa;
  • locul III – S.V.S.U. al comunei Scânteia.

la Serviciile Private pentru Situații de Urgență, din cadrul operatorilor economici din județ:

  • locul I – S.P.S.U. al S.C. Termo-Service S.A. Iași;
  • locul II – S.P.S.U al S.C. Antibiotice S.A. Iași;
  • locul III – S.P.S.U. al S.C. Egros-Trade S.R.L. Iași.

Timpii foarte buni obținuți de către aproape toți concurenții și spiritul de fair-play au constituit principalele elemente ale acestei întreceri, câștigătorii au fost răsplătiți cu diplome, medalii și cupe. De asemenea, câștigătoarea etapei județene a Concursurilor Profesionale ale Serviciilor Voluntare a primit și cupa transmisibilă.

Ocupantele locului I vor participa, în perioada 01-15 iulie, la etapa interjudețeană.

Conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al Județului Iași îi felicită și le urează mult succes participanților la etapele următoare!

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut