Un puternic incendiu a cuprins o casă de locuit în localitatea A. I. Cuza,  comuna A. I. Cuza, județul Iași, astăzi dimineață

Astăzi dimineață, în jurul orei 03:00, pompierii militari din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit cu două autospeciale de stingere, un echipaj de prim ajutor calificat și un echipaj cu medic de la Serviciul Județean de Ambulanță Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, concomitent cu acordarea asistenței medicale de urgență.

Echipajele de stingere au localizat și stins incendiul care se manifesta generalizat la locuința de aproximativ 50 de metri pătrați.

În urma incendiului au rezultat 3 victime de sex feminin, intoxicate cu monoxid de carbon, din nefericire acestea nu au răspuns manevrelor de resuscitare și  au fost declarate decedate.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Recomandăm cetățenilor să ia măsuri preventive la sistemele de încălzire:

  • Asigură-te că o persoană autorizată va verifica, repara și curăța coşurile de fum cel puţin o dată pe an. Tăie crengile copacilor aflate deasupra sau în apropierea coşurilor de fum.
  • Pune materialele combustibile la distanţă faţă de sobe. Asigură izolarea sobei faţă de podea şi pereţii din apropiere.
  • Folosește doar tipul de combustibil pentru care a fost proiectat sistemul de încălzire şi respectă întocmai instrucţiunile producătorului.
  • Depozitează cenuşa într-un container de metal în exteriorul locuinţei şi la distanţă de casă, grajd, fânar, depozite, etc.
  • Amplasează un ecran în faţa focarului şemineului şi ţine uşiţa închisă la sobă.
  • Stinge întotdeauna focul din sobă înainte de culcare.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut