Concursurile profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență din România – ETAPA NAȚIONALĂ

Concursuri-SVSU-SPSU
Etapa naţională a concursurilor serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă

În zilele de 11 şi 12 august 2015, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi, cu sprijinul Consiliului Judeţean Iaşi, organizează etapa naţională a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, la care vor participa cele mai bune 8 echipaje de pompieri voluntari de la localităţi, respectiv de la 8 operatori economici din ţară.

Astfel, pentru câştigarea titlului de campioni naţionali ai pompierilor voluntari se vor întrece echipajele localităţilor: Brodina (Suceava), Căzăneşti (Ialomiţa), Vedea (Giurgiu), Bîcleş (Mehedinţi), Iernut (Mureş), Bârsău (Satu Mare), Lespezi şi Cotnari (Iaşi).

Membrii serviciilor voluntare şi private vor arăta, pe parcursul a trei probe practice – „Pista cu obstacole pe 100 m”, „Ştafeta 4 x 100 m”, „Dispozitivul de intervenţie”, că au deprinderile necesare intervenţiilor în situaţii de urgenţă.

Ieşenii sunt invitaţi în zilele de 11 şi 12 august (marţi şi miercuri), începând cu orele 09:00, pe Stadionul ”Emil Alexandrescu”, pentru a-i susţine pe reprezentanţii judeţului Iaşi: Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Lespezi, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Cotnari, respectiv Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă al societăţii Veolia Energie Iaşi.

Amintim rezultatele deosebite obţinute în anul 2014 de către Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Lespezi, clasat pe locul I la etapa naţională a acestui concurs.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi urează mult succes echipajelor participante şi aşteaptă cu interes ca cei mai buni să câştige.

Articol inițial

Rezultatele zilei I de concurs – Clasamentele primelor două probe: Ștafeta 4 x 100 m și Pista cu obstacole pe 100 m

Rezultatele zilei a II-a de concurs – Proba DISPOZITIVUL DE INTERVENȚIE

CLASAMENT GENERAL

Servicii Voluntare pentru Situații de Urgență

Locul Serviciul Voluntar Județul Timp (secunde)
1 SVSU BRODINA JUD. SUCEAVA 120,45
2 SVSU IERNUT JUD. MUREȘ 125,15
3 SVSU BÎCLEȘ JUD. MEHEDINȚI 125,22
4 SVSU LESPEZI JUD. IAȘI 126,00
5 SVSU BÂRSĂU JUD. SATU MARE 134,71
6 SVSU CĂZĂNEȘTI JUD. IALOMIȚA 139,22
7 SVSU COTNARI JUD. IAȘI 140,22
8 SVSU VEDEA JUD. GIURGIU 141,28

Serviciile Private pentru Situații de Urgență

Locul Serviciul Privat Județul Timp (secunde)
1 SPSU SC SCHAEFFLER ROMÂNIA JUD. BRAȘOV 119,61
2 SPSU FALCK FIRE SERVICES SA JUD. ARGEȘ 119,70
3 SPSU SC GA-PRO-CO CHEMICALS SA JUD. NEAMȚ 128,97
4 SPSU R.A.A.N. JUD. MEHEDINȚI 129,01
5 SPSU SC SAINT GOBAIN GLASS SRL JUD. CĂLĂRAȘI 132,73
6 SPSU SC UNIO SA JUD. SATU MARE 133,43
7 SPSU SC VEOLIA ENERGIE SA JUD. IAȘI 134,94

Vezi instantanee foto din prima zi de concurs

Rezultatele finale ale concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă – Etapa Naţională – 11-12 august 2015

După o luptă acerbă, timp de două zile, s-au stabilit câştigătorii etapei naţionale a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

Compeția a avut loc între cele mai bune echipaje de pompieri civili din țară, la clasamentul general locul I fiind ocupat de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgență al comunei Brodina, judeţul Suceava și de Serviciul Privat pentru Situații de Urgență al SC ”SCHAEFFLER ROMÂNIA” S.R.L. – județul Brașov.

Vezi rezultatele complete

Accessibility