INTERVENŢIILE POMPIERILOR IEŞENI ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la următoarele misiuni:

Intervenţii pentru stingerea incendiilor

 • În data de 20.04.2021, ora 08:32, echipaje din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Osoi, comuna Comarna, județul Iași pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. În urma incendiului au ars acoperișul cu astereală din lemn și învelitoare din tablă, 6 geamuri, diverse elemente de mobilier și aproximativ 200 kilograme de materiale textile. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect ori neizolat corespunzător.
 • În data de 20.04.2021, ora 09:20, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, aleea Mihail Sadoveanu pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. În urma incendiului au ars materialele combustibile din camera incendiată, astereala și grinzile din lemn ale acoperișului pe o suprafață de aproximativ 30 metri pătrați. S-a degradat tabla pe o suprafață de aproximativ 30 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat ori neprotejat corespunzător față de materialele combustibile.
 • În data de 20.04.2021, ora 13:08, un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, strada Cosminului pentru stingerea unui incendiu produs la un tablou electric. În urma incendiului au ars izolația din plastic a cablurilor electrice și cutia acestuia și s-au degradat aproximativ 2 metri pătrați de izolație din polistiren. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost tabloul electric defect.
 • În data de 20.04.2021, ora 17:34, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință. În urma incendiului a ars un aparat de gătit și s-a degradat tencuiala din bucătărie pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un aparat de gătit nesupravegheat.

Alte intervenţii/misiuni

 • În data de 20.04.2021, ora 19:25, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transport persoană supraponderală.
 • În data de 20.04.2021, ora 13:23, un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în orașul Târgu Frumos, pentru asigurarea de măsuri specifice, în urma unui accident rutier în care a fost implicată o autocisternă, care prezenta scurgeri de combustibil din rezervor.
 • În data de 20.04.2021, începând cu ora 01:20, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a executat o misiune de preluare și transport materiale de protecție personal împotriva COVID-19, din județul Arad, către unitățile spitalicești din județul Iași.
 • Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 28 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.
 • Două echipaje de intervenție din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, 2 misiuni pentru prelevarea de probe biologice la pacienții suspecți de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
 • Echipajele ATPVM din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au desfășurat 3 misiuni de transport persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2.
 • Echipajul C.B.R.Ne din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 2 misiuni de decontaminare ale autospecialelor și echipamentelor specifice.

Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

 • În data de 20.04.2021, ora 09:30, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași s-a deplasat în localitatea Ulmi, comuna Belcești, județul Iași, pentru executarea unei misiuni de distrugere a mai multor elemente de muniție.
 • În data de 20.04.2021, ora 12:30, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 10 metri pătrați de teren viran din orașul Hârlău. În urma intervenției a fost identificat un proiectil perforant calibrul 57 milimetri, care a fost ridicat, transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare.
 • În data de 20.04.2021, ora 16:20, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Petre Andrei, pentru ridicarea unui proiectil exploziv calibrul 20 milimetri, care a fost transportat și depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

 • Echipajele SMURD au intervenit la 26 de cazuri medicale.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

You may also like...

Sari la conținut