Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei – C.J.C.C.I.

Centrele Judetene de Coordonare si Conducere a Interventiei (CJCCI) reprezintă structura interinstituţională destinată asistării decizionale a CJSU şi coordonarii acţiunilor de intervenţie asociate situaţiilor de urgenţă produse sau care au efect pe teritoriul judeţului.

Centrul Judetean de Conducere si Coordonare a Intervenţiei se activează în situaţii de urgenţă de amploare şi complexitate deosebite.

C.J.C.C.I. este compus din personal al tuturor instituţiilor care fac parte din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi este aparatul de lucru al acestuia.

Functionarea in regim de rutina a CJCCI este asigurata de catre ISU „Mihail Grigore Sturdza” al jud.Iaşi.

În funcţie de natura situaţiei create, C.J.C.C.I. poate funcţiona parţial sau total încadrat, conform procedurilor de activare pe faze.

C.J.C.C.I. fazele de activare

  1. verde ­ rutina: personalul este asigurat de I.S.U.J.;
  2. galben ­ alerta: personalul este asigurat de I.S.U.J.;
  3. portocaliu ­ activare partiala a C.J.C.C.I.: personalul I.S.U.J. se suplimenteaza cu reprezentanti ai institutiilor deconcentrate si descentralizate la nivel judetean, implicate in gestionarea situatiei de urgenta, conform prevederilor legislatiei in vigoare;
  4. rosu ­ activare totala: C.J.C.C.I. functioneaza la capacitatea maxima, prin incadrare completa; reprezentantii institutiilor deconcentrate ale ministerelor si ai institutiilor reprezentative la nivel judetean asigura fundamentarea hotararilor care vor fi luate in comitetul judetean si asigura, totodata, ducerea la indeplinire a hotararilor adoptate de acest organism.

C.J.C.C.I. cerinţe

Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei va fi in masura sa asigure urmatoarele cerinte:

  • Flexibilitate: Capacitatea de adaptare permanenta la situatiile operative create;
  • Suport logistic: Asigurarea operativa si in volum complet a resurselor umane, materiale si financiare necesare functionarii sistemului la parametrii optimi;
  • Securitate: Protectia operatiunilor, personalului, cladirilor si sistemelor de comunicatii impotriva scurgerii informatiilor sensibile si pastrarea in deplina siguranta a acestora pe timpul producerii situatiilor de urgenta;
  • Continuitate: Functionarea permanenta atat timp cat situatia o impune (inainte, in timpul si dupa situatia de urgenta);
  • Interoperabilitate: Comunicarea cu Centrul National de Coordonare si Conducere a Interventiei, celelalte CJCCI si cu fortele de raspuns din teren.
Sari la conținut