#HumansOf112

#HumansOf112
#HumansOf112

#HumansOf112

Să fii pompier este mai presus de o meserie. Unor oameni le este menit să-şi ajute semenii, să pună viaţa şi siguranţă acestora pe primul loc. Ca să fii pompier trebuie să dai dovadă de spirit de sacrificiu, să fii echilibrat şi conştient de pericolele la care te expui zilnic şi cărora le poţi face faţă doar după o riguroasă pregătire profesională, fizică dar şi psihică.

Pe pompieri îi caracterizează în primul rând altruismul. Cea mai mare bucurie o simt în momentul în care persoana pe care am salvat-o dintr-o situaţie critică, cea căreia i-am salvat bunurile dintr-un incendiu sau i-am acordat primul ajutor după un accident rutier, îmi spune cu sinceritate şi recunoştinţă „ mulţumesc” şi îmi strânge mâna.

Activitatea pe care o desfăşurăm în fiecare zi ne aduce o provocare nouă, o situaţie neprevăzută pentru care ne pregătim tot timpul. În această meserie riscurile sunt mari şi cel mai mare risc este cel de a-ţi pierde viaţa. Trebuie să fii tot timpul conştient de deciziile pe care le iei, trebuie să fii totdeauna pregătit să intervii, să-ţi iei toate măsurile de siguranţă ca să poţi duce la bun sfârşit acţiunea de salvare.

Sunt multe acţiuni de intervenţie care ne marchează şi care ne rămân întipărite în memorie. Am stins incendii iarna în condiţii foarte grele, am îngrijit oameni cu răni înfiorătoare, am scos oameni dintre fiarele contorsionate ale maşinii după un accident rutier. Totuşi, nu voi uita niciodată privirea îngrozită a fetei pe care am salvat-o de la înec în septembrie, privire care parcă spunea: „Vom muri, nu avem nici o şansă!” Aceeaşi privire am revăzut-o plină de speranţă şi recunoştinţă după ce şi-a recăpătat cunoştinţa. Cuvintele erau de prisos.

You may also like...

Sari la conținut