Informare preventivă

De ce informare preventivă ?

Pentru că trăim în era informatiilor flash. Totul se petrece extrem de rapid, informatia este marfa cea mai alterabilă de pe piată. Schimbările climaterice ce se produc de ani buni la nivel planetar au pus omenirea în fata unor provocări extreme. Comunitătile obisnuite cu schimbari lente sunt nevoite acum să-si adapteze rapid viata în fata provocărilor naturii. În acest context intentionăm reducerea impactului negativ pe care natura, tehnologia si societatea îl au asupra comunitătilor, asupra individului.
Sarcina prevenirii situatiilor de urgentă este complexă si interdependentă. Ea implică responsabilităti din partea cetătenilor, comunitătilor locale, operatorilor economici si autoritătilor administratiei publice.

Ce ne-am propus ?

Informarea cât mai facilă si detaliată a cetateanului în ceea ce priveste modul de comportare în fata riscurilor cotidiene, riscuri ce pot genera situatii de urgentă. Nu de putine ori lipsa informarii a condus la reactii sau decizii gresite din partea celor amenintati de pericole. De aceea intentionam ca prin intermediul acestui site sa fim cat mai aproape de cetatean.
De asemenea, dorim ca institutiile, autoritătile locale si operatorii economici să gaseasca în acest site un ajutor pentru activitatea de instruire si informare în domeniul situatiilor de urgentă. Materialele postate pe acest site pot ajuta activitatea de instruire.
Nu în ultimul rând, dorim să venim în sprijinul colegilor nostri din cadrul structurilor subordonate Inspectoratului General pentru Situatii de Urgentă, prin creearea si cu ajutorul lor, a unei baze de documentare on-line continând materiale de informare preventivă. Toate acestea vor fi la dispozitia lor pentru a le personaliza si utiliza în activitatea profesională.

Sursa: informarepreventiva.ro


Sari la conținut