Informare preventivă

Print Friendly, PDF & Email

De ce informare preventivă ?

Pentru că trăim în era informațiilor flash. Totul se petrece extrem de rapid, informația este marfa cea mai alterabilă de pe piață. Schimbările climaterice ce se produc de ani buni la nivel planetar au pus omenirea în fata unor provocări extreme. Comunitățile obișnuite cu schimbări lente sunt nevoite acum să-si adapteze rapid viața în fata provocărilor naturii. În acest context intenționăm reducerea impactului negativ pe care natura, tehnologia si societatea îl au asupra comunităților, asupra individului.
Sarcina prevenirii situațiilor de urgentă este complexă si interdependentă. Ea implică responsabilități din partea cetățenilor, comunităților locale, operatorilor economici si autorităților administrației publice.

Ce ne-am propus ?

Informarea cât mai facilă si detaliată a cetateanului în ceea ce priveste modul de comportare în fata riscurilor cotidiene, riscuri ce pot genera situatii de urgentă. Nu de putine ori lipsa informarii a condus la reactii sau decizii gresite din partea celor amenintati de pericole. De aceea intentionam ca prin intermediul acestui site sa fim cat mai aproape de cetatean.
De asemenea, dorim ca institutiile, autoritătile locale si operatorii economici să gaseasca în acest site un ajutor pentru activitatea de instruire si informare în domeniul situatiilor de urgentă. Materialele postate pe acest site pot ajuta activitatea de instruire.
Nu în ultimul rând, dorim să venim în sprijinul colegilor noștri din cadrul structurilor subordonate Inspectoratului General pentru Situații de Urgentă, prin crearea si cu ajutorul lor, a unei baze de documentare on-line conținând materiale de informare preventivă. Toate acestea vor fi la dispoziția lor pentru a le personaliza si utiliza în activitatea profesională.

Sursa: https://informarepreventiva.ro


Sari la conținut