Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Mihail Grigore Sturza" al județului Iași
Caută
Atlas interactiv al interventiilor ISU Iasi
Acest proiect este un rezultat partial în cadrul lucrării de disertaţie, obţinut din buletinele informative furnizate de ISUJ Iasi, proiectul fiind realizat de Anca Teodora Bulai.
Pentru acces complet la proiect urmați linkul.
Toate Hotărârile luate de #CJSU Iași în scopul gestionarii crizei declanșate de răspândirea coronavirusului SARS-COV2, informările zilnice ale Direcției de Sănătate Publica Iași, informații oferite de ISJ Iași în ceea ce privește activitatea școlară și alte informații similare, precum Rata Incidentei la mia de locuitori în ultimele 14 zile, pot fi consultate în secțiunea dedicata a site-ului https://is.prefectura.mai.gov.ro/coronavirus/
SALVEAZĂ VIEȚI! POARTĂ MASCĂ!
În vederea diminuării riscului de răspândire infecției cu noul coronavirus (SARS-COV2) în județul Iași, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat, mai întâi prin Hotărârea 9 / 30.07.2020, măsura ca purtarea măștii de protecție să fie obligatorie și în toate spațiile publice deschise pe întreg teritoriul județului Iași.
Această măsură a fost prelungită pe toată perioada stării de alertă.
#SalveazăVieți #PoartăMască
Film de promovare al concursului România fără corupţie
Fiipregătit.ro – Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență
Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență, fiipregatit.ro, locul de referință pentru educarea și informarea populației despre situații de urgență sau dezastru.
Află primul despre alerte din trafic, avertizări meteo sau calamități naturale
Încarci butelia de la pompa de vânzare GPL auto? Renunță la acest obicei periculos! Încărcarea artizanală a buteliilor poate avea consecințe grave soldate cu daune sau, mai grav, cu pierderi de vieți omenești. Amestecul de tip GPL aragaz este diferit de cel tip GPL auto, iar în contact cu pielea sau prin inhalare, GPL-ul provoacă arsuri.
De ce este atât de periculos? Pentru că în cazul unor scurgeri se va acumula în părțile inferioare ale camerei. Mai mult, GPL-ul auto poate determina deformarea buteliei sau chiar explozia acesteia din cauza diferenţei mari de presiune.
Reține că amestecul de tip GPL aragaz este diferit de cel tip GPL auto, așa că evită sfaturile “specialiștilor” de ocazie și alege să încarci buteliile în unităţi specializate, dotate cu instalaţii de îmbuteliere, de către personal autorizat.
În contextul implementării măsurilor de prevenire a răspândirii Coronavirusului (COVID 19), Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Mihail Grigore Sturdza” Iaşi face următoarele precizări referitoare la modalitatea de lucru cu publicul, astfel:
✱ solicitanţii au posibilitatea de a depune documentaţiile tehnice de avizare/autorizare în format electronic, acestea fiind însoţite de semnăturile electronice a factorilor implicaţi pe adresa de e-mail: avizare-autorizare@isujis.ro;
✱ solicitările de puncte de vedere, asistenţa tehnică de specialitate sau orice altă activitate care nu necesită prezenţa fizică în teren pentru activităţile de avizare/autorizare se va solicita în scris şi vor fi transmise în format electronic pe adresa de e-mail: avizare-autorizare@isujis.ro;
✱ depunerea/ridicarea documentaţiilor tehnice de avizare/autorizare se va face de luni până vineri doar după o programare telefonică la numărul 0232.707.758. Recomandăm ca această programare să se facă în intervalul orar 8.30 – 10.30;
✱ răspunsul la solicitări va fi transmis în format electronic, pe adresele de contact menţionate în solicitare.
Source:
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
Published on 2021-04-06
Fii voluntar!
Voluntar la pompieri
Instructiuni privind organizarea si desfasurarea activitatii de voluntariat
Astfel, persoanele selectate pentru activitatea de voluntariat vor participa la programe de instruire constând în: noțiuni de bază în domeniul situațiilor de urgență, cursuri de prim ajutor, cursuri de pregătire pentru intervenţia în situaţii de urgenţă ( stingere incendii, căutare-salvare). După absolvirea cursului corespunzător şi efectuarea unui număr stabilit de ore de voluntariat (între 240 şi 720), voluntarii vor putea participa, împreună cu echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iaşi la: activități de ajutor umanitar și de transmitere a mesajelor preventive, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, misiuni de intervenție.
Cei care doresc să desfăşoare activităţi de voluntariat alături de salvatorii ieşeni trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
apt din punct de vedere medical;
să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea de infracţiuni cu intenţie;
să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul serviciilor Inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.
Dosarul candidatului trebuie să conţină:
cererea de înscriere (formularul poate fi descărcat de pe site-ul www.isujis.ro);
certificat de cazier judiciar (doar pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani);
copie după actul de identitate;
aviz psihologic cu mențiunea „Apt pentru desfasurarea activitatilor de voluntariat”;
act doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare;
adeverinţă medicală cu menţiunea „apt pentru efort fizic” sau „apt pentru muncă”;
Detalii suplimentare referitoare la activitatea de voluntariat pot fi obţinute accesând site-ul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă www.igsu.ro sau al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi www.isujis.ro, precum şi la nr. de telefon: 0232.41.21.21.
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE