NINSORI, LAPOVIȚĂ ȘI VISCOL PUTERNIC

EVITAȚI DEPLASĂRILE PE DRUMURILE NAȚIONALE ȘI JUDEȚENE

Ești nevoit să pleci la drum?

Asigură-te pentru o călătorie în siguranță!

Nu plecați la drum fără să verificați dacă se anunță ninsori sau viscol pe traseele pe care urmează să le folosiți!

Dacă deplasarea este necesară, înainte de a pleca la drum, dotați-vă mașina cu pături, rezervă de apă/alimente, lopată, săculeț cu nisip, combustibil în rezervor și lanțuri antiderapante.

Dacă rămâneți blocați în trafic, retrageți autovehiculul cât mai aproape de marginea carosabilului, porniți avariile, anunțați evenimentul pe numărul de urgențe 112 și oferiți detalii cât mai precise despre locația unde vă aflați.

Rămâneți în autoturism până la sosirea forțelor de intervenție și păstrați motorul și sistemul de încălzire pornit, cel puțin 10 minute la fiecare oră, pentru a menține o temperatură mai caldă în interior și nu uitați să curățați periodic țeava de eșapament pentru a nu se opri motorul.

Aprindeți lumina din interior pe timp de noapte, pentru a putea fi localizați mai ușor de echipajele de intervenție.

Dacă deplasarea nu este necesară, te rugăm rămâi în siguranță până la restabilirea circulației în condiții de siguranță.

La nivelul județului Iași – COD GALBEN de cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului

Perioadă: 18 noiembrie, ora 08 – 19 noiembrie, ora 10

În jumătatea estică a teritoriului și la munte vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25…35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei unde se va depune strat de zăpadă, local consistent.

În Dobrogea și în Muntenia vor fi ploi și trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 noiembrie), pe arii restrânse lapoviță și ninsoare.

Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului cu viteze de 55…65 km/h. În Subcarpații Moldovei și de Curbură, precum și la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60…80 km/h.

Notă: Pe parcursul zilei de duminică vântul va continua să aibă intensificări în sud-estul țării și la munte.

COD PORTOCALIU DE VISCOL ‼️

18 noiembrie, ora 14 – 19 noiembrie, ora 10

În intervalul menționat local în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80…110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

COD PORTOCALIU DE VÂNT PUTERNIC ‼️

18 noiembrie, ora 18 – 19 noiembrie, ora 10

În sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale în general de 85…90 km/h, iar în bazinul vestic al Mării Negre, de peste 100 km/h.

Sursa: https://www.meteoromania.ro/avertizari/

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :

Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/prevenire/informare-preventiva/materiale-de-informare-preventiva/Compartimentul Informare și Relații Publice

You may also like...

Sari la conținut