Pompierii ieșeni s-au aflat în mijlocul cercetașilor veniți la Festivalul Național ScoutIS

Joi, 21 aprilie, reprezentanții I.S.U.J. Iași s-au aflat printre cercetașii reuniți la Școala Gimnazială din localitatea Valea Lupului, la a VII-a edițíe a Festivalului “ScoutIS”. Veniți din mai multe județe ale țării (Iași, Suceava, Bacău, Neamț, Vaslui, Vrancea, Satu Mare, Hunedoara, Constanța), cercetașii și liderii acestora au primit informații referitoare la măsurile de prevenire a incendiilor, în special a celor de pădure, regulile de comportare în cazul producerii unor astfel de situații, pentru a ști cum pot fi limitate efectele negative ale acestora asupra oamenilor și a mediului. La acțiuni a fost prezentată şi o autospecială de intervenţie, pentru a oferi tinerilor posibilitatea de a cunoaşte cât mai multe lucruri despre echipamentele utilizate în misiunile cu care pompierii se confruntă zi de zi.

DSC07835

O altă etapă a activității a constat în expunerea modalităților de acordare a primului ajutor, susținută de către un instructor din cadrul Centrului de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență al I.S.U.J. Iași. Întrucât cea mai bună cale de fixare a informațiilor primite este practica, cercetașii au fost invitați să exerseze, la rândul lor, acordarea măsurile de prim ajutor explicate de instructor: stare lipotimică, obstrucții a căilor aeriene cu bol alimentar, stop cardiorespirator.

DSC07823-1

Considerăm că acțiunea de informare a fost deosebit de utilă, în special pentru faptul ca acești tineri petrec mult timp în natură, uneori în zone împădurite, iar cunoașterea măsurilor de protecție în cazul producerii unor situații de urgență le va fi de folos până la sosirea echipajelor specializate de intervenție.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

You may also like...

Sari la conținut